Håvard Tvedten (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)
Håvard Tvedten (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)

Tvedten: - Dette var «rævvahåndball»

Norge gikk på sitt første tap i EM-oppkjøringen. Da var det liten trøst i 13 scoringer for Håvard Tvedten.

Tsjekkia - Norge 33-28 (17-13)

Randers (TV 2 Sporten): Venstrevingen hadde sjansen til å skape spenning da han kunne redusere Tsjekkias ledelse til to mål seks minutter før slutt, men bommet alene med keeper. Da var det kjørt, og tsjekkerne bare økte i sluttminuttene.

Etter tre seiere kom tapet i Norges EM-oppkjøring.

Lite stemte for de norske håndballgutta i den første kampen i firenasjonersturneringen i Danmark, og Philp Jicha & co hadde på det meste en seksmålsledelse i første omgang.

Frank Løke (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)
Frank Løke (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)

- «Rævvahåndball»
Frank Løke puttet to før pausesignalet, og ga håp om en norsk snuoperasjon de siste 30 minuttene. Den kom ikke, selv om Robert Hedins menn hadde en god periode mot slutten av kampen.

- Dette var «rævvahåndball» fra vår side. Tsjekkia var aggressive og gode, og vi kom aldri opp på det nivået vi skal være. Men kanskje var det greit å få et «wake up call» på dette tidspunktet, sier Håvard Tvedten.

Pevafersa Valladolid-proffen ble norsk toppscorer med 13 mål. Stordabuen var sikkerheten selv fra sjumeteren, og satte inn alle åtte forsøkene.

Landslagssjef Robert Hedin innrømmer at det var en helsvart norsk dag.

Kristian Kjelling (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)
Kristian Kjelling (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)

- Feigt og tungt
- Det var feigt og tungt hele veien. Vi fant aldri ut av verken forsvarsspill eller angrepsspill, og tsjekkia var flinkere til å gå ut og bryte. De scoret 18 mål på kontra og det sier noe om hvor dårlige vi var i returløpene. I tillegg bommer vi på for mange sjanser og har for mange tekniske feil, sier svensken.

- Samtidig er dette en treningskamp, og vi prøver ut nye ting. Resultatene er ikke viktige.

Norske målscorere: Håvard Tvedten 13, Kristian Kjelling 5, Christian Spanne 4, Frank Løke 3, Erlend Mamelund 2, Vegard Samdahl 1.

Toppscorer Tsjekkia: Philp Jicha 11.

Robert Hedin (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)
Robert Hedin (Foto: Fisker, Claus/Scanpix)