Grand Voyager: Stor bil til en svært hyggelig pris.
Grand Voyager: Stor bil til en svært hyggelig pris.

Her får du kjempeplass til småpenger

Dårlig rykte, men likevel: Kan det være smart å kjøpe denne?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Anonym spør:

Hei. Jeg har i flere år hatt veldig lyst på en Voyager, men blir advart av flere rundt meg uten at de kan helt si hvorfor det er en dum bil å kjøpe. Jeg har lest på Broom sine sider at automat kan bli dyrt, men utover det ser det jo ut som at det ikke er så galt? Jeg tenker en eldre modell (98-99) og da har vel de fleste feilene blitt rettet opp?

Grunnen for akkurat denne bilen er to små barn og to større hunder. Jeg er ikke ute etter en stor motor og veldig kjørekomfort, sånt bryr meg ikke særlig, men jeg er alene og vil gjerne ha en god bil med god plass uten at det blir for mye "kassebil" som Caravelle

Benny svarer:

Hei du. Voyager er ikke noen utpreget kvalitetsbil, men den trenger heller ikke gi deg massevis av problemer. Automaten er et velkjent problem. Bortsett fra det har den også flere feil enn gjennomsnittet, men en god del av dette skyldes nok også at mange eiere ikke tar skikkelig vare på bilen sin.

Skal du kjøpe såpass gammel Voyager må du finne et fint eksemplar som har blitt godt holdt og hvor alle servicer er tatt. Heller ikke dumt om den har kurant kilometerstand. Det finnes noen sånne - og da får du utrolig mye bil for penga. Let godt rundt før du bestemmer deg!

PS: Her er et lite utdrag fra Voyager-siden i Brooms bruktbilguide: Interiøret føles litt billig, men bilen er brukbart komfortabel, i alle fall så lenge svingene ikke kommer altfor tett. Litt sprikende motoralternativer og kvaliteten er ruskete. Mye å velge mellom hvis du skal kjøpe – dette er tungsolgte biler!

For å lese mer om bilen - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten