Nissan åpn.
Nissan åpn.

Fire billige som tar deg fram - uansett vær

Gode råd trenger ikke være dyre. Her er fire som tar seg fram overalt - og som som absolutt ikke ruinerer deg.

Klarer du ikke å ta deg hjem med noen av disse? Da bør du seriøst vurdere å skifte bosted. Og ikke nok med at de tar deg helt hjem - de koster ikke mye heller. Vi har funnet en gammel russer, en med brøyteskjær, en med lasteplan og ikke minst - en med belter. Her er det bare å tute og kjøre!1962 Volvo Feltvogn V8. Kr. 65 000

Volvo-feltvogn
Volvo-feltvogn

For å se hele annonsen - klikk her

Kanskje ikke den helt optimale vinterbilen, da den mangler tak, vinduer og dører. Men jeg er likevel sikker på at du kommer deg fram med denne. Her er det både høy og lavserie - samt sperrer både foran og bak. Så gjelder det bare å kle seg godt!

Her har den gamle 75 Hk B18-motorenfra Volvo måtte vike plassen for en engelsk V8 fra Rover (skjønt den er vel egentlig amerikansk..), med dobbelt så mange hestekrefter og automatgir fra Volvo 164. Dette er tydeligvis en bil det er nedlagt mye jobb - og sikkert penger - i.

Kan ikke komme utenom at det var brøyteskjæret som fascinerte oss litt her. Det kan senkes og høyre- og venstrejusteres hydraulisk med en joystick. Tøft! Den optimale bilen ved store snøfall. Bare synd at de fete Mickey Thompson-hjulene ikke følger med.

For å lese mer om brukt Volvo - klikk her
1997 Lada Niva. Kr. 25 000

Lada-Niva
Lada-Niva

For å se hele annonsen - klikk her

Det er få – om noen - som matcher Lada Niva når det gjelder kombinasjonen framkommelighet i terrenget og pris. Komforten i denne aldrende russeren derimot - den er ikke mye å skrive hjem om. Frontbøyle og 1000-metere gjør den tøff i trynet. Eieren sier den er grønn, mens jeg mener den er blå. Hvem av oss er fargeblind?

Kilometerstanden derimot er oppsiktsvekkende lav. Kun 84 000 km. I tillegg er den EU-godkjent. Den er per i dag registrert som varebil – med glassfiberkalott på taket - men er såpass gammel at man nå avgiftsfritt kan sette inn bakseter og omregistre den til personbil. Da kan du ta med hele familien på tur i skog og mark.

Lyst på litt dyrere SUV? Les teset av Mercedes ML her2009 Polaris Sportsman 850 XP. Kr. 59 000 + mva.

Polaris
Polaris

For å se hele annonsen - klikk her

Okey.... Dette er vel stengt tatt ingen bil, men erre så nøye a`? Kommer du ikke frem med denne, så vet jeg ikke annen råd enn at du går over til ski eller truger.

Polaris ATV-en har ikke gått mer enn 35 timer, er bare ett år gammel og bør være som ny. I tillegg har den nettopp hatt service. Motoren er på 850 kubikk og yter 70 hk. Og med beltekitet (følger med mot pristillegg), så er den nærmest ustoppelig. Så mye tøffere enn dette blir det ikke. I tillegg kan du få mye morsomt utstyr til Polaris. Brøyteskjær, tilhenger og feiebørster, for å nevne noe. Dette er leketøy for store gutter!

Klikk her for å komme til vår store bruktbil-guide1987 Nissan King Cab. Kr. 19 500

King-Cab
King-Cab

For å se hele annonsen - klikk her

Dette er rundens billigste. En gammel sliter av en Nissan pickup. Seig dieselmotor og firehjustrekk gjør dette til den perfekte gårdsbilen. Denne har i i tillegg "krem-topp". Perfekt når du skal frakte smågris, egg, høygafler, melkespann og andre nyttige ting. Eller som bygg-bil for den som har slike planer.

Takstativet står allerede på taket så det er bare å hive på materialene, mens Leca-blokker og sementsekker går på lasteplanet. Høy bakkeklaring og smale dekk sikrer god framkommelighet.

Til å være såpass gammel ser den rimelig hel og fin ut. Rust på felgene og manglende støtfangere bak hører liksom med på en slik bil - dessuten er det helt ufarlig. Den er moden for EU-kontroll i mars, men den kan tas allerede nå, noe som sikkert kan være lurt for deg som kjøper.

Vi har testet ny Mazda pickup, les mer her