Petter Northug (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Northug: - Opp alpinbakken ikke SÅ viktig

Petter Northug jr. sikter mot sammenlagtseier i Tour de Ski og nøkkelen til suksess er lørdagens 20 km fellesstart i klassisk stil, mener han.

Toblach, Italia (TV 2 Sporten): En sliten Petter Northug jr ser fram til en hviledag før avslutningen på Tour de Ski lørdag og søndag.

- Beina kjenner ut som stive tømmerstokker, men slike er det vel også med de andre, sier trønderen.

Mye har vært skrevet og sagt om den dramatiske sisteetappen, opp alpinbakken.

Blir et taktisk løp
- Det blir selvsagt hardt, men det viktigste løpet som gjenstår går lørdag, her skal det deles ut i alt 90 bonussekunder og mye, faktisk hele Tour de Ski kan bli avgjort her.

- Og du har planer om å forsyne deg av bonussekundene?

- Alt avhenger jo av hvordan de verste konkurrentene opptrer i feltet, forsøker de seg må jeg jo svare. Dette blir et taktisk løp. Jeg liker slike fellesstarter, men jeg husker med gru fjorårets 20 kilometer i Tour de Ski, da fungerte ikke kroppen slik den skulle, så mye kan skje og vi har jo sett det underveis i Tour de Ski at løpere overraskende har «fått det».

Kan gå på smell
- Kan også du gå på en smell?

- Selvsagt kan jeg det, og derfor må hvert minutt fram til lørdagens 20 km brukes fornuftig.

- Og det betyr?

- Mye tid i senga til hvile og søvn. I tillegg blir det viktig å få i seg mye og riktig næring. Jeg tar muligens en kort joggetur i kveld etter at vi kommer til Val di Fiemme og så blir det kanskje en kort skitur fredag, sier Petter Northug jr.