5 serie estate (Foto: Scoopy)
5 serie estate (Foto: Scoopy)

Sjekk BMWs nye familievinner

Lyst på sporty luksus-stasjonsvogn? Denne kommer til høsten. Se bildene:

Til høsten er det klart for en bil som kommer til å gjøre statusklassen enda tøffere. Da debuterer nemlig nye BMW 5-serie stasjonsvogn - en bil som har ambisjoner om å flytte grensene i denne klassen mange hakk.

Her er en data-illustrasjoner på hvordan bilen sannsynligvis kommer til å bli seende ut. Brooms spionfoto-kontakt i Tyskland har laget dem på grunnlag av spionbilder og andre lekkasjer på kommende 5-serie. Og det er grunn til å tro at designet ikke kommer til å avvike mye fra dette.

En av verdens beste

Dermed er det klart at 5-serien fortsatt skal være klassens mest sporty stasjonsvogn. Audi A6 har yppet seg med siste generasjon og nylig lanserte Mercedes E-klasse er nesten en liten revolusjon på dette området. Men BMW er fast bestemt på at de skal være spydspissen.

Forførende Bayer: Klikk her for å lese testen av dagens 5-serie stv.

Dagens 5-serie er en av verdens beste biler, men den har en svakhet overfor en stor kjøpegruppe, nemlig familiene. Setter plassbehov foran sporty og morsomme kjøreegenskaper, er det lett å velge en annen bil enn 5-serie.

Ned med vekten

Det skal BMW svare på nå. Lengden øker med noen centimeter. Viktigere er det at akselavstanden blir strukket med nesten ti centimeter. Det gir svært korte overheng foran og bak. Bilen blir også litt lavere - og litt bredere.

Likevel blir dette neppe noen plassmester. Særlig bakluka vitner om at design fortsatt vektes høyere enn mest mulig bagasjeplass i München.

I likhet med alle andre bilfabrikkanter har BMW fokus på å få ned vekten. Her blir det derfor mye aluminium og karbonfiber.

Les mer om 5-serie Gran Turismo - klikk her

Motorteknologi

Den nye BMW-fronten har vi allerede sett på blant andre 5-serie Gran Turismo. Grillen er mer oppreist enn før, samtidig som lyktene vinkles litt innover.

BMW er langt framme på motorteknologi og det vil denne bilen få nyte godt av. Innstegsmodellen blir 520d med 184 hk. Den gjør 0-100 km/t på solide 8,4 sekunder, snittforbruket er oppgitt til 0.,50 liter/mil og Co2-utslippet er på 132 gram (alt dette for sedan). Sistnevnte hadde neppe mange trodd var mulig på en bil som dette bare for noen år siden.

Øvrige dieselutgaver er 525d og 530d med henholdsvis 204 og 245 hk. Vil du heller ha bensin? Da kan du velge mellom 523i, 528i, 535i og 550i - fra 204 til 407 hk. Ny 5-serie sedan er her til våren og så følger altså stasjonsvogna etter på høstparten.

Lyst på brukt BMW? Her får du full oversikt

BMW-5-series-Estate-2010-00 (Foto: Scoopy)
BMW-5-series-Estate-2010-00 (Foto: Scoopy)