Andreas Kofler
Andreas Kofler

Endelig endring i toppen

Wolfgang Loitzls tredjeplass i hoppuka splittet tetduoen, og har skapt ny spenning i toppen av Vinterligaen.

Duoen splittet

Even Aamodt og Dan Børge Saure har ligget sammen på toppen siden før jul, og fulgt hverandre tett, og begge prikket inn Ammann og Schlierenzauer på totalt 14 poeng i hoppuka. Men at Wolfgang Loitzl skulle bli nummer 3, var det bare Aamodt som hadde tippet, og dermed skaffet han seg et forsprang på sin argeste konkurrent.

En annen som prikka inn Loitzl, var Morten Gjesdal Rasmussen, som med det hoppet opp på en foreløpig andreplass, 6 poeng bak Aamodt. Det samme gjorde Bjørn Lundanes, som inntar tredjeplassen, 12 poeng bak teten. Dan Børge Saure legger seg foreløpig på en trygg fjerdeplass.

topp 20 8
topp 20 8

Flemmen fortsatt på topp

Selv om det bare ble 8 poeng på Gregor Schlierenzauer denne gangen, så holder Andrine Flemmen fortsatt teten, 24 poeng foran nestemann. Johan Kaggestad, som er nærmeste utfordrer, tok innpå 6 poeng denne gangen, siden han hadde både Schlierenzauer og Ammann.

Ekspertligaen
Ekspertligaen

Travel helg

Allerede i morgen er det ny konkurranse på programmet. Da er det jentenes utsatte utforrenn som skal kjøres. Det ble ikke noe utfor i Val d'Isere før jul, så dette rennet går i morgen i Haus im Ennstal. Dette betyr at vi får en dobbel utfor for kvinnene, for fredag går det planlagte rennet i Haus im Ennstal. I tillegg skal det kjøres storslalåm i Adelboden for herrene.

Søndag er neste store dag i Vinterligaen. I tillegg til at Tour de Ski avgjøres, skal det også gåes fellesstart i skiskyting i Oberhof, og det er kombinert i Val di Fiemme.

Og det er mer...

Det er også mulighet til å hente 40 ekstrapoeng på bronsemedaljene i Tour de Ski på søndag.

Foreløpig er det Marcus Hellner og Justyna Kowalczyk som har disse to tredjeplassene. Ingen av deltagerne har Hellner med i sine tropper, men Fredrik Methi, John Pelé Sundgot og Rolf Kristian Tangen kan hente 20 bonuspoeng dersom Kowalczyk tar tredjeplassen.

PS..

En liten oppdatering på det ultimate laget. Simon Ammann er fortsatt den hopperen som har plukka mest poeng, han står nå med 46 poeng, mens Hoppukevinneren Andreas Kofler går opp på en andreplass, med 37 poeng. Han er forøvrig den eneste i hoppdisiplinen som har tatt poeng i alle fire rennene.