VW Passat test side
VW Passat test side

Er det dumt å kjøpe denne nå?

VW Passat er snart på vei ut. Men er den likevel et smart kjøp?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Pettersen spør:

Godt nyttår Benny. Det nærmer seg nybilkjøp for familien og jeg har veldig lyst på Passat. De har en kampanje nå på stasjonsvogn med 4x4, DSG og i Highline-utgave. Kanskje ikke så spennende bil men helt perfekt for vårt behov, to unger, behov for bagasjeplass og dessuten hytte på fjellet.

Samtidig har jeg hørt at dette er det siste året for denne Passaten før helt ny modell kommer. Vil du da fraråde å kjøpe denne bilen nå? Vil den få uforholdsmessig stort verditap slik at vi heller bør kjøpe noe annet nå? Takknemlig hvis du har mulighet til å svare!

Benny svarer:

Godt nyttår til deg også! Jeg har også fått med meg denne Passat-kampanjen og det er unektelig mye og veldig kurant bil for pengene dette. Du nærmer deg jo fort 500 000 kroner, men da får du også en kjempefin bil som er som skreddersydd norske forhold.

Dumt kjøp? Nei, det tror jeg ikke. Det er mange fordeler med å kjøpe en bil som nærmer seg slutten av livsløpet. Alle eventuelle barnesykdommer bør være borte og som regel får du mye bil for pengene, som i dette eksemplet.

Passat har veldig høy standing i markedet, og med firehjulstrekk, sterk dieselmotor og DSG får du en bil som vil være superattraktiv, selv om det har kommet en ny modell. Kjøp anbefales!

Her kan du lese testen på Passat stasjonsvogn

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten: