NYE UTFORDRINGER: Kristian Kjelling og trener Gunnar Pettersen  jubler etter Norges seier over Kroatia i mellomrunden i håndball VM i 2005. Nå har de begge funnet seg nye arbeidsgivere i henholdsvis Aalborg og Herulf. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
NYE UTFORDRINGER: Kristian Kjelling og trener Gunnar Pettersen jubler etter Norges seier over Kroatia i mellomrunden i håndball VM i 2005. Nå har de begge funnet seg nye arbeidsgivere i henholdsvis Aalborg og Herulf. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

- Norge har et kanonlag!

Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen er mektig imponert over håndballgutta.

- Vi har fem kanongode skyttere, to fantastiske streker og en keeper som er blant de tre beste i verden. Angrepsmessig var det svært godt mot Sverige i går, sier Pettersen til TV 2 Sporten.

- Vanskelige å spille mot
Og fortsetter:

- Norge er vanskelige å spille mot, vi har en formidabel skuddstyrke kombinert med supert samarbeid med strekspillerne. Jeg vil trekke frem teknikken til Kjelling og Børge Lund. De skaper jo mål ut av ingenting.

I tillegg er Norge gode defensivt. I går var det Ege som reddet resultatet, mener den tidligere landslagssjefen.

Pettersen tror Sverige ser at Norge er mye bedre. Plass for plass vinner det norske laget klart.

Han gleder seg ekstra mye over innsatsen og nivået fordi han selv var en del av landslaget på 80-tallet, da alle var mer enn fornøyd dersom tapene ikke var på mer enn fem til ti mål.

- Aldri vært større
- Aldri har sjansen for medalje i et mesterskap vært bedre enn nå, mener Pettersen.

Som lister opp disse suksesskriteriene:

1. Det er viktig med erfaring fra flere mesterskap. Det har Norge denne gangen. Alle vet hva et EM eller VM er.

2. 90 % av spillerne er proffer i utlandet - og får dermed bekreftelse på at det de kan holder. Det er en helt avgjørende faktor.

3. Norge har vært nær semifinale tre ganger - i VM05, EM08 og VM09. Vi har ikke hatt marginene på vår side. Det som skjedde med Kjelling i kampen mot Polen i VM i Kroatia i fjor var et eksempel på slik uflaks. Nå er det bare et tidsspørsmål før Norge lykkes i å nå en semifinale.

Drømmer om å vinne
- Hva kan gå galt?

- Jeg kan bare se én ting som kan velte Norge, og det er at Steinar Ege blir skadet. Han drømmer om å vinne noe for Norge.