PS Toyota Etios
PS Toyota Etios

Denne Toyotaen blir råbillig

Den skal koste under 60 000 kroner og kommer senere i år.

Verdens største bilprodusenter konkurrerer nå intenst om å komme opp med enkle og rimelige modeller. Markedet for disse er i ferd med å eksplodere i land som India, Kina og Russland. Her er Toyotas bidrag - som heter Etios.

Den blir i disse dager vist fram på bilutstillingen i Delhi. Etios er utviklet av over 2000 ingeniører i India og Japan som skal ha jobbet på spreng med prosjektet i fire år.

Toyota planlegger å selge 70 000 eksemplarer årlig av Etios i India alene. Det totale salgsvolumet blir sannsynligvis langt høyere.

Les mer om en annen billig Toyota - klikk her:

Ikke mye luksus

Noen eksakt pris er ennå ikke kjent, men ifølge bransje-nettstedet Autonews er det ventet at Etios skal koste godt under 60 000 kroner. Dermed appellerer den til kjøpegrupper som tidligere ikke har hatt mulighet til å kjøpe helt ny bil.

Får å klare denne prisen, må konstruksjonen være enkel. Det er også grunn til å tro at Toyota bruker mye eksisterende teknikk, for å holde utviklingskostnadene nede. Mye luksus blir det garantert ikke - men sikkerhet er viktig også på biler som dette.

Les testen av Norges billigste bil - klikk her:

Verdens billigste

Renault har hatt stor suksess med sitt billigmerke Logan. I India bygges også verdens suverent billigste nybil, Tata Nano. Etios blir langt dyrere enn denne, men så vil den nok også framstå som en langt mer påkostet bil.

Hvis Etios noen gang kommer til Norge, vil avgiftene naturligvis gjøre at prisen her hjemme blir langt høyere. Derfor er ikke biler som dette så aktuelle for vårt marked.

Ikke råd til nybil? Her får du oversikten på alle bruktbilene: