Ole Bjørn Sundgot (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Ole Bjørn Sundgot (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Hønefoss er nær storsignering

Handlefeberen i den nye Tippeliga-klubben er ikke over.

Hønefoss (TV 2 Sporten): Julen kom seint til Ringerike og den nye Tippeliga-klubben Hønefoss. For til tross for å allerede ha signert tre spillere, ventes det fortsatt ytterligere forsterkninger.

- Vi har planer om å hente inn en midtstopper og en spiss som holder godt Tippeliga-nivå. Det er vi nødt til siden vi kommer fra Adeccoligaen, forklarer hovedtrener Ole Bjørn Sundgot til TV 2 Sporten.

Etter det TV2 erfarer er det snakk om en signering som vil overraske de aller fleste. Den vil ikke være noe mindre enn da David Claude Angan ble klar for klubben i forrige uke.

Hønefoss har også jobbet en stund med å hente tilbake sin tidligere storscorer Madiou Konate. Klubbens egen spiller Leo Olsen var på besøk hos Konate for en tid tilbake, hvor en mulig overgang var et tema.

Det er første gang Hønefoss spiller i Tippeligaen. Det er også første gang Sundgot er der som trener, uten at det bekymrer ham nevneverdig.

- Jeg har jo tross alt spilt der i 12-13 sesonger, så jeg vet hva det dreier seg om. Når det gjelder ambisjonene skal vi gjøre det best mulig. Det betyr å ta én kamp av gangen og kjempe med nebb og klør, sier han.

Hønefoss spiller sin første offisielle treningskamp i 2010 29. januar mot Fredrikstad. Da vil spillere som Paul Obiefule, Rune Bolseth og Angan få sin første mulighet til å imponere i den hvite drakta. Og mest sannsynlig med en ny spiss og en stopper i troppen.