kari jaq
kari jaq

Kom i gang med treningen

Kari Jaquesson hjelper deg på veien. Se video!

Det er ikke bare julefeiringen som er full av ritualer. Hvert år på denne tiden setter vi i gang med nyttårsforsettene om mer trim, mindre alkohol, slutte å røyke eller å bli et sunnere menneske.

Her er noen av Kari Jaquessons Kom-i-gang-tips!

- Bestem deg for at du VIL komme i bedre i form – dropp ordet BURDE.

- Ta det pent i starten, intensiteten på trimmen kan gjøre deg lett andpusten, ingen grunn til å ta i så hardt at du må hive etter pusten. (Intensitetsmåler HER)

- Om du blir motivert av mål kan du sette opp noen kortsiktige mål som f. eks: Jeg vil kunne gå friskt uten å stoppe en hel time innen 1.april, eller du kan sikte deg inn mot å klare 10 armhevinger med strake ben. Skriv ned målene dine.

Legg en plan:

1) Sett opp en realistisk plan med fast tid, sted, varighet og type trim.

2) Eks: Tur mandag, onsdag, fredag 18:00-18:45, samt stuegulvøvelser tirsdag og torsdag 18:00-18:30.

3) Bruk gjerne trimutstyret du ikke har brukt før - hent det frem, sett det midt i stuen. HER finner du trimprogram for ergometersykkel.

4) Velg en aktivitet i helgen som også er sosial, eks bowling, tur i Marka, tur i svømmehallen osv.

Skriv det ned!

Tanker er luft, det som står skrevet er en plan. Sett en dato for evaluering og skriv den inn i dagboken din.

Ikke fokuser for mye på resultater.

Om du f eks ønsker å gå ne di vekt kommer du til å bli ”sprø” om du går og veier deg hele tiden. Fokuser på å gjøre jobben frem til satt dato, sje resultatene da, og sett opp nye planer.

Spis!

For å ha krefter og pågangsmot må du holde blodsukkeret stabilt. Spis grovt, grønt og smart! Tre hovedmåltider + to små påfyll holder deg i humør og vigør!

Hold deg fuktig.

Mange forveksler tørst med sult. Det eringen grunn til å gå rundt å drikke vann hele dagen, men gjerne en halvliter vann til hvert av måltidene samt et lite glass til de små.

Belønn deg selv

Unn deg noe ekstra underveis ved å unne deg en ekstra kino, massasje eller annet etter en gitt periode der du har holdt på rutinene.

Ikke gi opp

Om motivasjonen svikter, eller du har falt av i noen dager! Det er normalt. Men – selvdisiplin er faktisk viktig og kan øves opp. Du angrer ikke på en tur - minn deg selv på det.

TV2_4337
TV2_4337

Til hjemmetrimmen kan du trimme med oss i God Morgen Norge – vi har laget en DVD full av 3 minutters trimøkter – du bestemmer selv hvor mye du vil ta i av gangen! HER bestiller du den!

HER kan du lese enda mer om hvordan man kommer i gang!