Norgesmester ep. 1
Norgesmester ep. 1

Brennende engasjement

Sigurd Sollien drar landet rundt for å treffe norgesmestere.

I serien «Norgesmester» oppsøker programleder Sigurd Sollien miljøer og mesterskap som ikke alltid når opp i kampen om oppmerksomhet i nasjonale medier.

Fra saueklipping til olabil

Sigurd treffer engasjerte og dedikerte mennesker som virkelig lever og ånder for hobbyen sin. I hvert program følger vi en eller flere mesterskapsdeltakere i forkant og under konkurransen. NM i saueklipping, olabil, luftgitar og morellsteinspytting er bare noen av mesterskapene vi blir med på.

I første program drar vi til vakre Lofthus i Hardanger hvor vi møter lokalhelten Sverre Kleivkås som etter høyde- og mengdetrening er klar for å ta norgesmestertittelen i morellsteinspytting tilbake til Lofthus fra bergenseren Per Erik Prestegård.

Per Erik har samtidig erklært at han er på vei for å hente tittelen enda en gang.

Ullevålseter i morell-NM

Motorsykkelhelten Pål Anders Ullevålseter er særlig er kjent for sin deltagelse i Dakar rally. Nå tar han utfordringen og stiller til start i NM i morellsteinspytting.

Deltakerne i «Norgesmester» kan ha som mål å gjenerobre eller beholde den prestisjetunge NM-tittelen i mesterskapet sitt. Vi får se på tidligere meritter, pokaler og avisutklipp, og følger utøverne på trening og i forberedelsene til konkurransen.

I hvert program utfordres dessuten en kjendis til å delta i det aktuelle mesterskapet. Også kjendisene går inn for oppgavene med dødsforakt. Helene Rask har svinger sauesaksen i NM i saueklipping, mens Jenny Jensen deltar i luftgitar-NM i Alta med stort engasjement.

Se «Norgesmester»-premieren på TV 2 mandag 4. januar kl. 20.00.