SJOKKRESULTATET: Leeds slo Manchester United 1 0. (Foto: Jon Super/AP)
SJOKKRESULTATET: Leeds slo Manchester United 1 0. (Foto: Jon Super/AP)

Leeds-fan på Old Trafford: - Virkelighetsfjernt

Redaktøren for det skandinaviske Leeds-bladet «The Peacock News» om sensasjonen mot Manchester United.

Ikke siden 1981 Leeds slått Manchester United på Old Trafford, men i FA-cupens tredje runde klarte den gamle storklubben som nå holder til i League One det umulige.

Jermaine Beckford scoret kampens eneste mål etter 19 minutter, til ellevill jubel for de 9000 tilreisende Leeds-supporterne.

Les også: Leeds detonerte cupbomben på Old Trafford

En av dem var Svend Anders Karlsen-Moum, redaktøren for det skandinaviske Leeds-bladet «The Peacock News».

- Vi har akkurat gått ut gjennom porten etter å ha blitt holdt igjen i 40 minutter etter kampslutt. Vi har stått og sunget og hyllet spillerne i de 40 minuttene, sier Karlsen-Moum når TV 2 Sporten slår på tråden.

- Virkelighetsfjernt
Han har ikke opplevd maken til jubel som da Beckfords seiersmål trillet over målstreken.

- Det var virkelighetsfjernt å se 1-0 trille i mål. Jeg fløy over noen benkerader da. Jeg har sesongkort på Elland Road, men jeg har aldri opplevd maken, sier Karlsen-Moum.

MØTER GAMMEL RIVAL: Leeds tar imot Manchester United i den tredje runden i Ligacupen. (Foto: Jon Super/AP)
MØTER GAMMEL RIVAL: Leeds tar imot Manchester United i den tredje runden i Ligacupen. (Foto: Jon Super/AP)

The Peacock News-redaktøren trodde likevel ikke at det skulle holde helt inn.

- Vi fikk et tidlig mål, så jeg var livredd for at utligningen skulle komme. De startet jo med både Rooney og Berbatov på topp, og Owen kom jo også innpå, sier han.

- Klassisk hatoppgjør
Men Leeds klarte brasene takket være solid laginnsats kampen gjennom. United-skapte overraskende lite mot de to.

- Alle sto frem og viste sitt potensial. Beckford har egentlig aldri prestert i store kamper. Selv om han bøtter inn med har han ikke levert i de store oppgjørende, men det gjorde han i dag. Det var et klassisk hatoppgjør, med 120 prosent innsats, sier Karlsen-Moum.

Leeds hadde som nevnt ikke slått Manchester United på Old Trafford siden 1981, men de sørget også for en annen milepæl. Det var nemlig den første gangen under Sir Alex Fergusons ledelse at Man Utd røk ut i FA-cupens tredje runde.

DAGENS BLODIGSTE: En hardtkjempende og blodig Patrick Kisnorbo jubler etter at sluttsignalet har gått. (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
DAGENS BLODIGSTE: En hardtkjempende og blodig Patrick Kisnorbo jubler etter at sluttsignalet har gått. (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)

- Det er hyggelig å høre. Vi skulle gjerne tatt dem i 2. runde også, men vi måtte forbi Kettering først. Det ble nesten mer nervepirrende. Der ble det omkamp etter uavgjort bort og ekstraomganger på Elland Road før vi sikret avansement, sier Karlsen-Moum.

Og bare for å illustrere den vanvittig kontrasten: Kettering spiller i Blue Square Premier, på femte høyeste nivå i England.

- Viktigst å rykke opp
Cupbonusen til tross. Karlsen-Moum er ikke i tvil om hva som er viktigst for Leeds.

- Jeg er stolt på klubbens og supporternes vegne etter så mye motgang klubben har hatt. Det er deilig å få litt utløp for det, men det viktigste i år er å rykke opp.

Og Leeds er på god vei. Klubben topper League One åtte poeng foran Norwich, med én kamp mindre spilt. Kanskje blir 2010 året der lykken endelig snur for Leeds.