Kristian Kjelling (Foto: TV 2/)
Kristian Kjelling (Foto: TV 2/)
Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Norge knuste svake slovaker

Norge scoret hele 44 mål i den første oppkjøringskampen til EM.

Norge pøste inn mål mot Slovakia. Til slutt vant Robert Hedins menn 44-31. Kristian Kjelling viste frem flere lekre detaljer, og ble kåret til banens beste spiller.

Sjekk innspillet til Frank Løke i videovinduet øverst.

Lund tok ansvar
Ellers viste Kjetil Strand og Børge Lund lovende takter. Lund spilte sin første landskamp på over ett år, og han tok styringen i angrepsspillet fra start av.

- Det var en fantastisk match av ham. Han tar tak bakover, og styrer spillet fremover. Han gjorde det jeg ventet av ham, sier landslagssjef Robert Hedin.

Svensken var fornøyd med gjennomføringen av kampen, men påpeker at det fortsatt er mye å jobbe med de neste ukene.

- Det var sterkt å vinne med så mye. Vi fikk kjøre tempo hele veien, og vi fikk testet ut 5-1-forsvaret, sier Hedin.

- Hva kan bli bedre?

- Vi må jobbe med alt. Forsvaret og samarbeidet bak, i tillegg til timingen fremover. Vi har masse vi skal få inn i angrepsspillet fremover, sier Hedin.

- Hvor langt er dere unna EM-formen?

- Ca. tjue dager, smiler Hedin.

373038

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Eg e såååå spent!! :) Klare ikkje å venta te EM ska begynne.» (bli med her)

Kristian Kjelling mener det er fullt mulig for Norge å ta medalje i Østerrike.

- Det var mulig en periode forrige mesterskap også. Jeg tror ikke alle ser på oss som outsidere. De vet at vi har et godt mannskap, og får vi det å stemme blir vi farlige, sier Kjelling.

Se intervju med Børge Lund:

373037

Før kampen:

I fjorårets VM var Norge svært nær en semifinaleplass. Robert Hedins menn snublet i siste mellomspillhinder mot Polen. 19. januar er det duket for Kjelling- og Tvedten-show igjen. Dette året spilles EM i Østerrike, og Norge regnes som en outsider til EM-medalje.

I ukene før EM skal landslagsherrene spille flere oppkjøringskamper. Den første spilles mot Slovakia i Myresjøhus Cup i Sverige. Den kan du se i vårt kampsenter eller på TV 2 Zebra kl. 13.00.

Knalltøff EM-pulje
Norge er i pulje med Russland, Kroatia og Ukraina i EM. Starten blir alt annet enn enkel. I den første gruppespillkampen venter Ivano Balic, Igor Vori, Ivan Cupic og alle de andre kroatiske stjernene.

Siden i fjor har Børge Lund returnert til landslaget. Det gleder Robert Hedin.

- Det er en herlig følelse å ha ham med. Jeg så allerede på trening i går at han vil tilføre laget mye, sier Hedin.

Norge stiller et sterkt lag mot Slovakia, selv om enkelte nøkkelspillere mangler. FCK-spillerne Erlend Mamelund, Steinar Ege, Einar Sand Koren og Thomas Drange står over. Kvintetten spilte da FCK vant 31-30 mot Bjerringbro/Silkeborg i den danske cupfinalen lørdag. Heller ikke Håvard Tvedten er med til Sverige.

Tett program
Det blir ikke mye tid til å slappe av for håndballherrene den neste måneden. Etter Slovakia-kampen venter Egypt på mandag. På tirsdag sender vi nabooppgjøret Sverige - Norge.

Etter de tre kampene i Sverige drar Hedin & co. videre til Danmark. Der skal gutta spille tre nye landskamper. Lørdag 9. januar sender vi godbiten Danmark - Norge. Danskenes trener Ulrik Wilbek leder et lag som ønsker å ta medalje i EM.

Oppkjøringen avsluttes med nok en kamp mot Sverige. Den spilles i Oslo Spektrum lørdag 16. januar. Dagen etter reiser landslagstroppen til Østerrike.