Team Simone, Korslaget (Foto: Beate S. Larsen / TV 2 )
Team Simone, Korslaget (Foto: Beate S. Larsen / TV 2 )

Team Simone frykter ikke «underdog»-stempelet

De tror rett og slett det er en fordel.

Det er spent stemning i kulissene til «Det store korslaget» i forkant av kveldens premiere på TV 2. Alle korene er samlet, og mens alle øver inn siste finpuss på sang og koreografi, diskuteres det allerede om stemmegivning på bakrommet.

Underdogs

Team Simone fra Volda, med vokalisten Simone Larsen fra D’sound som korleder, føler seg som underdogs i forkant av premieren.

På nettet verserer nemlig lister med odds på de forskjellige korene, og der har koret inntatt plassen nest nederst.

- Vi er litt underdogs ifølge oddsen. Vi har lest det i media at vi er rangert nest nederst, på femteplass, mens Team Tuva ligger nederst på sjetteplass, sier Yngvil Birkeland til tv2underholdning.no.

Men de fortviler ikke av den grunn, og har tenkt å snu det hele til sin fordel.

- Vi blir bare enda mer giret på at vi skal gjøre det bra, siden oddsen er i mot oss. Men uansett hva som skjer, så skal vi ha det kjempegøy, fortsetter Birkeland.

Les også: Simones kor gjør henne oppstemt og rørt

Tror folk vil stemme mer

Men jumboplass på rankinglistene fører ikke bare til ekstra energi fra koret selv. Koristene tror nemlig publikum vil stemme litt ekstra på dem siden de har alt i mot seg fra starten.

- Nå forstår de i alle fall at de blir nødt til å stemme, så jeg tror det slår positivt ut for oss, sier Gunvor Rangsæter.

Favoritt-stempel

For Team Bjarne, slår oddsen ut litt annerledes enn for Team Simone. Bjarne Brøndbos kor fra Namsos har fått favorittstempel i forkant av premieren, og akkurat dét, gjør koristene litt nervøs.

- Det er litt skummelt at vi er forhåndsfavoritter, for da må vi prestere enda bedre, sier Amanda Flores Kamara.

Hun og medkorist Maria Fiskum, er nervøse for at folk ikke gidder å stemme så mye, hvis de ser at de ikke trenger å støtte koret litt ekstra.

- Vi er litt redde for at folk skal bli avslappet og ikke stemme, siden vi har blitt stemplet som forhåndsfavoritt, sier Fiskum, og legger til at de er mer nervøse for favorittstemplet enn for selve premieren.

Glimt i øyet

Men Team Bjarne har strategien klar i forkant av premieren.

- Vi må bare være oss selv, ha glimt i øyet, ha energi, og blinke litt ekstra i kamera til mamma der hjemme, sier Fiskum og ler.

Premieren til «Det store korslaget» ser du på TV 2 lørdag 2. januar kl 20.00.