Petter Northug (Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/AP)
Petter Northug (Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/AP)
Winner Petter Northug of Norway, left, fights in the finish area in front of 2nd placed Maxim Vylegzhanin of R (Foto: JENS MEYER/AP)
Winner Petter Northug of Norway, left, fights in the finish area in front of 2nd placed Maxim Vylegzhanin of R (Foto: JENS MEYER/AP)

Northug: - Har lært av de andre gutta

Etter seieren i Oberhof takker Petter Northug jr. de andre gutta på landslaget for at han er blitt bedre i klassisk teknikk .

Oberhof (TV 2 Sporten): Han gikk ut som nummer en og kom i mål først på dagens 15 km klassisk, men mot slutten så det vrient ut for trønderen.

350 meter før mål var han femtemann, om lag fem sekunder bak russeren, Maxim Vylegsjanin.

Da jeg kom i den posisjonen klarte jeg ikke la være å spurte om førsteplassen.

- Der og da virket det håpløst med tanke på seieren, det jeg håpet på var andreplassen, russerens forsprang virket for stort, forteller Northug jr. til TV 2 Sporten.

- Det var ikke slik at du stolte på stakeegenskapene dine på oppløpet?

- Nei, nei. Jeg hadde ikke en tanke om å vinne da oppløpet startet. Men da jeg kom i den posisjonen klarte jeg ikke la være å spurte om førsteplassen.

- For oss så virket din manøvrering i feltet underveis og spesielt mot slutten som om du hadde full kontroll og at dette var kald beregning?

- Det er ikke så enkelt som det ser ut. Jeg har jo vært brukbar i staking tidligere også, men det hjelper jo ikke hvis du er utslitt og kapasiteten min er nok bedre nå enn før.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik hyller Northug:

371801

- Hva er forklaringen på at du er så stabilt god i klassisk stil?

- Trening! Jeg har jobbet mye med dette i mange år og begynner vel å få betalt nå. Det er nok av gode klassiske løpere på landslaget som jeg har lært mye av.

- Er det slik at du rett og slett har forbilder på landslaget?

- Ja, det kan du godt si, Martin Johnsrud Sundbye synes jeg går veldig flott teknisk på ski.

Se spurten:

371785