Carlo Ancelotti  (Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS)
Carlo Ancelotti (Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS)

Ancelotti fikk beskjed om å prioritere FA-cupen

Roman Abramovitsj fortalte italieneren at den engelske cupen ikke var som den italienske cupen.

Vi følger FA-cupen fra kl. 16.00.

Mens italienske klubber prioriterer Serie A og Mesterligaen er engelske klubber tradisjonelt svært opptatt av å komme langt i den nasjonale cupen. Det var noe av det første Carlo Ancelotti fikk beskjed om da han tok over Chelsea.

LES OGSÅ: Sjekk den store transfervinduguiden

Fikk beskjed om å prioritere FA-cupen
Ancelotti vil trolig stille sitt sterkeste mannskap når Watford kommer på besøk til Stamford Bridge søndag.

- Jeg vet veldig godt hvor viktig denne turneringen er. Det første jeg fikk beskjed om da jeg kom her var at FA-cupen ikke var som den italienske cupen. Han (Abramovitsj) sa til meg at klubben ønsket å vinne turneringen, akkurat slik klubben ønsker å vinne Premier League og Mesterligaen, sier Ancelotti til The Guardian.

Chelsea var lenge i trøbbel mot Fulham forrige mandag. En scoring av Didier Drogba og et selvmål av Chris Smalling snudde kampen. Ancelotti forteller at han sjelden har opplevd en lignende atmosfære som Chelsea-spillerne skapte i pausen i Fulham-kampen.

- Didier, Terry og Lampard snakket til de andre spillerne og sørget for at det var en god stemning i garderoben. Jeg snakket med spillerne om det som skjedde i første omgang. Jeg var ikke sint, og jeg var ikke opprørt. Jeg snakket bare om hvordan vil skulle forandre spillesystemet. Det var spillerne som skapte atmosfæren. Reaksjonen deres var fantastisk. Jeg har lang erfaring fra fotballen og vet hvor vanskelig det er å snu en kamp slik spillerne mine gjorde mot Fulham. Reaksjonen overrasket meg. Besluttsomheten og personligheten spillerne viste var fantastisk. De ville så gjerne vinne kampen, sier Ancelotti.

Vil savne Drogba
Didier Drogba reiser med Elfenbenskysten til Angola for å spille Afrikamesterskap neste uke. Ancelotti vil savne Drogba både på og utenfor banen når han reiser til Afrikamesterskapet.

- Drogba er ikke bare en god spiller, han er en god mann. Selvfølgelig vil vi mangle noe når han er bortreist. Han scorer mål for oss, og han er en sterk personlighet. Vi må spille bedre enn vårt beste for å fylle hullet etter ham, sier Ancelotti.