Kristin Størmer Steira  (Foto: DAVID W CERNY/REUTERS)
Kristin Størmer Steira (Foto: DAVID W CERNY/REUTERS)
Celine Brun Lie  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Celine Brun Lie (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Slovenske Petra Majdic vant. Majdic gikk solid og lå på annenplass etter 1,5 kilometer. Da var hun 1,8 sekund bak polske Justyna Kowalczyk som ledet vel halvveis, men den polske jenta holdt ikke helt til mål og måtte ta til takke med tredjeplassen til slutt, slått av Majdic med 6,3 sekunder.

Annenplassen gikk til russiske Natalia Korosteleva. Hun var 2,1 sekunder bak Majdic i mål.

Celine Brun-Lie tok det litt rolig i starten og passerte etter 1,5 kilometer på en 23.-plass. Hun gikk seg opp og ble best av de norske, slått av Majdic med 15,7 sekunder. Brun-Lie skal forøvrig kun gå rennene i Oberhof og Praha.

Kristin Størmer Steira hadde full klaff i prologen og ble nummer ni. Det er oppsiktsvekkende sterkt av henne, for tidligere har hun slitt på de korteste distansene. Størmer Steira var 16,4 bak Majdic i mål. 28-åringen fra Mo i Rana drømmer om pallplass sammenlagt i årets Tour de Ski.

- Jeg har forhåpninger om å gjøre mitt beste Tour de Ski. Det er lenge siden vi har hatt noen norsk jente på pallen, så det hadde vært veldig artig det, sier Størmer Steira til TV 2 Sporten.

371538

Marthe Kristoffersen endte på 16.-plass. Hun var 20 sekunder bak vinneren. Vibeke Skofterud gikk et løp helt på det jevne og endte som nummer 20, 21,8 sekunder bak. (©NTB)