FÅR KJEFT: Margrethes nyttårstale falt ikke i smak hos alle
FÅR KJEFT: Margrethes nyttårstale falt ikke i smak hos alle

Likte ikke Dronningens tale

Dronning Margrethe får kritikk for sin tradisjonelle nyttårstale

Tradisjonen tro var noen av temaene også i år Grønland, de danske soldater og kongefamilien i danskenes Dronning Marghethes årlige nyttårstale.

Men i år ville Margrethe også snakke om klimatoppmøtet som fant sted i København i desember. Det skriver Jyllandsposten på sine nettsider.

Roste politiet

«- Klimatoppmøtet i København var et resultat av et langt og travelt forarbeide. Mange har bidratt på forskjellig vis. Diplomater og andre embedsmennn har arbeidet nøkternt og engasjert for å legge alt til rette. Dyktige medarbeidere på alle nivåer har gjort sitt beste for at alt skulle gå så smidig som mulig for de mange tusen tilreisende. Politiet har hatt den vanskelige oppgaven med å sørge for sikkerhet og orden omkring møtet, og har løst den oppgaven ansvarsbevisst og på beste vis», sa Dronningen i sin tale.

Alt for raus

Men ikke alle er enige i at politiet fortjener ros for jobben de har gjort.

- Politiet har selv innrømmet, at det ble begått feil under den store massearestasjonen, hvor nesten 1000 ble arrestert og satt på den iskalde bakken i flere timer.

- Noen måtte til og med tisse i buksene sine. Mange mennesker fikk fjernet illusjonen om at Danmark er et land som respekterer menneskerettighetene, sier den danske politikeren Line Barfod til Jyllandsposten.

Støtter kritiker

Barfod får støtte av Henrik Qvortrup, politisk redaktør på danske TV 2. Qvortrup mener det er en sannhet med modifikasjoner at politiet lyktes med sine oppgaver under klimatoppmøtet.

Han trekker overfor Jyllandsposten spesielt fram som eksempel at aktivister fra Greenpeace klarte å trenge seg inn i det som skulle være et særdeles godt bevoktet, og sikkert område da demonstranter kledd i gallaantrekk lagde skandale under slottsmiddagen for verdens ledere.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)