Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Johan Remen Evensen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Johan Remen Evensen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Anders Jacobsen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

De norske hopperne oppgitt etter kvalikfarse

De norske hopperne refset juryen etter at de to beste ble disket fra kvalifisering til nyttårshopprennet.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (TV2 Sporten): Fire nordmenn kvalifiserte seg til det tradisjonelle nyttårshopprennet fredag.

Det er Bjørn Einar Romøren (125,5 meter), Roar Ljøkelsøy (123,5), Anders Jacobsen (122) og Johan Remen Evensen (122,5).

Både Andreas Kofler og Simon Amman ble disket etter kvalifiseringen, fordi de brukte for store hoppdresser. Disken får ingen konsekvenser siden begge er forhåndskvalifisert til rennet.

De to var de eneste som hoppet over 130 meter i en usedvanlig tam kvalik. Det får de norske hopperne til å riste på hodet over juryens holdning til farten i tilløpet.

For lite fart
- Juryen gir alt for lite fart. De sier at denne bakken er HS 140. Det betyr «Hill size» og ikke «helseskadelig», ironiserer Anders Jacobsen.

Han får støtte av Remen Evensen.

- Det blir for dumt når nesten ingen er over 130 meter. Denne bakken tåler fint hopp på 140 meter og lengre. Det er derfor vi driver med skihopping, for å hoppe langt, og da bør vi kunne gi de som møter opp her litt mer valuta for pengene, sier Remen Evensen til TV2 Sporten.

Bjørn Einar Romøren er ikke like kategorisk.

- Det er fristende å henge seg på, men jeg tror ikke jeg vil være så bastant. Jeg mener det er fullt mulig å hoppe over 130 meter her i dag med de forholdene som er. Så vi bør heller fokusere på det som skal til for å hoppe langt, enn å klage på farten, sier Romøren til TV2 Sporten.

Fornøyd
Romøren sa seg fornøyd med dagen, selv med en skuffende 12.plass.

- I den grad jeg mistet roen da jeg landet i Oberstdorf, kom den tilbake i dag. Jeg er fornøyd med dagen, selv om jeg ikke er fornøyd med det siste hoppet her. At jeg blir beste nordmann med et såpass dårlig hopp, er jo litt synd, sier Romøren til TV2 Sporten.

For både Tom Hilde og Kenneth Gangnes misset i kvalifiseringen, og kan ta seg et par ekstra glass i kveld. Med henholdsvis 114 og 103 meter, kan de stå opp seint og følge det tradisjonstunge hopprennet i bydelen Partenkirchen fra sidelinja.

Heller ikke Anders Jacobsen var spesielt fornøyd med sin 22.plass i kvalifiseringen.

- Jeg hadde nok litt flaks med forholdene og trakk vinnerloddet der, for hoppet mitt var veldig dårlig. Men vi er fire norske som skal hoppe her i morra, og jeg kan nesten garantere at vi vil gjøre det bedre enn i dag, sier Jacobsen til TV2 Sporten.

Heller ikke Johan Remen Evensen var fornøyd med sitt kvalifiseringshopp, etter å ha vært nummer to i den andre treningsomgangen, og niende beste i den første. Hans lengste svev for dagen var småpene 133 meter.

- Nei, jeg prøvde litt for hardt i det siste hoppet, og det skal man som kjent ikke gjøre. Men likevel kommer jeg ut av dagen med en positiv følelse. Jeg føler at jeg gjør de grunnleggende tingene riktig, og da går det som regel bra, sier Remen Evensen.