Mads Dahm (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Mads Dahm (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Rolf Magne Walstad (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)
Rolf Magne Walstad (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)

Lyn er reddet

Egenkapitalen ble sikret i tolvte time, og Lyn Oslo kan dermed se fram mot spill i Adeccoligaen i 2010.

Det melder klubben på sitt nettsted. Osloklubben var på kanten av stupet flere ganger i år, men ble reddet dagen før det ville vært for sent.

«Etter hektisk møteaktivitet før, gjennom og etter julen kan FC Lyn Oslo i dag bekrefte at egenkapitalen er positiv pr. 31.12.2009. Nok en gang har Lyn-venner utvist et enormt engasjement for å sikre klubbens videre eksistens i norsk toppfotball, og uten dette hadde en løsning ikke latt seg gjøre», skriver klubben på Lyn.no.

...det har vært som å gå en femmil der det var motbakke de fem-seks siste kilometerne

- Det føles veldig bra, og kanskje er det aller mest lettelse. Det er noe vi har trodd på veldig lenge, men det har vært som å gå en femmil der det er motbakke de fem-seks siste kilometerne. Jeg skal innrømme at jeg ikke har gått mange femmiler, men jeg tror det er slik det føles, sier klubbens påtroppende daglige leder, Rolf Mangne Walstad, til TV 2 Sporten.

Tre spillere bidro med 400 000
De tre Lyn-spillerne Mads Dahm, Tommy Berntsen, Petter Furuseth var med på redningsaksjonen og bidro med til sammen 400 000 kroner.

- Jeg har vokst opp i klubben, og det betyr mye for meg at klubben ikke går under. Jeg er veldig glad for å kunne hjelpe Lyn, selvfølgelig. Nå håper jeg de neste årene bringer lykke, og at vi kan klare å få et bra lag på beina. Forhåpentligvis klarer vi oss økonomisk og får vist oss frem sportslig, sier Dahm til TV 2 Sporten.

I tillegg til å hjelpe klubben i sitt hjerte hjelper han og medspillerne også seg selv.

- At vi hjelper klubben økonomisk nå, betyr også at vi tre får en sikret inntekt i flere år fremover, påpeker Dahm.

Rolf Magne Walstad er imponert over givergleden som nå har reddet klubben.

- Både spillerne og masse andre har bidratt. På oppløpssiden var det mange som vrengte lommene, og bidro med alt fra en million til ti tusen. Vi er takknemlig overfor alle som har vært med på å bidra. Det gir oss forsterket tro på at klubben faktisk har en misjon og en mening. Den betyr mye for mange, og det gir oss energi til å jobbe videre, sier Walstad.

Lyn har fra før kuttet kraftig i budsjettene for 2010. Reduksjonene på utgiftssiden gjorde at lisenskravet om positiv egenkapital var siste hinder for at klubben kunne spille i 1. divisjon neste år.

Nøktern satsing
Flere dager etter sin egen oppsatte frist kom Lyn i mål på nyttårsaften, og i 2010 skal det vært nøktern satsing i klubben.

- Budsjettet er veldig stramt, og da først og fremst i forhold til at vi ikke har budsjettert med masse usikre inntekter og drømmeinntekter. Budsjettet vi legger frem er veldig realistisk og veldig nøkternt, både fordi der er riktig og fordi det er viktig. Jeg opplever at Lyn og andre har vært for optimistiske angående budsjettering. Det gjør at vi må be om pengehjelp for å betale gjeld og oppnå kravet om positiv egenkapital, og det er en situasjon ingen er tjent med. Derfor er budsjettet trangt, sier Walstad, og fortsetter:

- Det blir tøffe tider for spillere og ansatte, men det kan bli utrolig moro for vi har opplevd gløden hos spillere og trenere. Det vi har vært gjennom har samlet klubben veldig. Jeg håper og tror at følelsene og engasjementet er så bra at vi kan tro på en god fremtid for Lyn.

- Snakker ikke om opprykk
Lyn satser nå på å komme tilbake i Tippeligaen, men det er viktigere å bygge et solid fundament enn å rykke rett opp i 2010.

- Målet er å komme tilbake som Tippeliga-klubb. Om det tar ett eller tre år er underordnet. Nå skal vi bygge fundamentet klubben skal stå på, og reise solid klubb. Vi snakker ikke om opprykk. Å konsolidere stillingen og få en trygg og solid økonomi er det viktigste i 2010.

Artikkelen oppdateres!

(©NTB/TV 2 Sporten)