OPPTØYER: Opprørspolitiet forsøkte å få kontroll over hissige supportere utenfor Upton Park. (Foto: Dominic Lipinski/AP)
OPPTØYER: Opprørspolitiet forsøkte å få kontroll over hissige supportere utenfor Upton Park. (Foto: Dominic Lipinski/AP)

Slike scener skal Manchester-politiet forhindre

Alkoholrestiksjoner og nulltoleranse overfor bråkmakere innføres foran Uniteds cupmøter mot Leeds og City.

Manchester-politiet er forberedt på en travel uke, og innfører nulltoleranse overfor bråkmakere den neste uken for å hindre bråk i det som potensielt kan bli to av de mest eksplosive oppgjørene i byen på mange år.

Søndag kommer Manchester Uniteds gamle erkerival Leeds til Old Trafford for å spille FA cup, og møter da United for første gang på seks år.

Og som ikke det var nok skal United tre dager senere møte byrival Manchester City i den første semifinalen i ligacupen.

Greater Manchester Police (GMP) er særdeles ivrige etter å hindre bråk, og tar lærdom fra skandalekampen mellom erkerivalene Millwall og West Ham i ligacupen tidligere denne sesongen. Det oppgjøret ble skjemmet både av tilskuerbråk og rasisme.

Alkoholrestriksjoner
For å hindre lignende scener i Manchester har politiet nå satt i gang massive tiltak for å slå ned på bråkmakere.

Ifølge the Times vil det bli lagt strenge restriksjoner på alkoholsalget rundt Old Trafford og over hele Greater Manchester søndag, og politiet håper også at kampen starter så tidlig som klokken 13.00 lokal tid (14.00 norsk tid) vil dempe eventuell fyll.

Full fans risikerer å bli arrestert, og GMP vil jobbe tett sammen med politiet i West Yorkshire, klubbene og FA.

Fans som ikke har billetter til kampen bes dessuten om å holde seg hjemme.

- Det er flere år siden disse klubbene (United og Leeds) har møtt hverandre, og det er en kamp begge lags fans ser frem til. Alle som er tilknyttet denne begivenheten har et ansvar for å sørge for at den blir trygg og hyggelig, spesielt lokale forretninger og reiseoperatører. I de siste ukene har vi bedt puber og vin- og brennevinsbutikker om å begrense sitt salg og sine åpningstider, og advart bussjåfører mot farene ved å transportere fulle fans, sier inspektør John Graves i GMP til the Times.

- Alle som ankommer stadion beruset vil bli nektet adgang, og vil sannsynligvis bli arrestert. Vi vil ikke nøle med å arrestere bråkmakere, fortsetter Graves.

Like strenge tiltak foran City-kampen
Sikkerhetstiltakene vil være like strenge i cupoppgjøret mot City onsdag. United har solgt alle de 5432 billettene de har fått tildelt på City of Manchester Stadium til det som blir det første møte mellom de to byrivalene i en av de to store engelske cupene siden 1969.