tann tannlege boring hull (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
tann tannlege boring hull (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Tannlege reparerte tann 71 ganger

Klaget inn for det svenske helsetilsynet for gjentatte feilbehandlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tannlege i Göteborg-området er blitt anmeldt til det svenske helsetilsynet av to pasienter som mener seg utsatt for gjentatte feilbehandlinger, skriver Aftonbladet..

135 tannlegebesøk

En av dem oppgir at han var hos tannlegen hele 135 ganger på seks år. Det er gjennomsnittlig 22,5 tannlegebesøk i året. I løpet av disse besøkene ble én og samme tann reparert 71 ganger, en annen tann 59 ganger og en tredje 51 ganger.

Begge pasientene hevder i anmeldelsene at de ikke turde gå til andre tannleger fordi de skammet seg over sine dårlige tenner. Tannlegen skal også ha lovet dem behandlinger på hans egen forsikring, men det ble aldri noe av.

Dårlig arbeid

For ett år siden gikk de istedet til odontologisk institutt ved Göteborgs universitet. Der ble det fastslått at tannlegens arbeid var svært mangelfullt og pasientene valgte å anmelde mannen.

Allerede i 2007 var tannlegen i helsetilsynets søkelys. Den gangen svarte han aldri på tilsynets krav om å få tilsendt en pasientjournal. Helsemyndighetene fant ingen tegn på at mannen i det hele tatt var virksom som tannlege.