2 kroner avverget Color Line-streik

Det var duket for streik fra nyttår på de to Color Line-ferjene som går fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals. Men onsdag kom partene til enighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Sjømannsforbund gjorde seg klare til å ta ut medlemmer på Color Lines ferjer SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2 fra 2. januar. Onsdag kom partene til enighet da Norges Rederiforbund gikk med på et lønnstillegg på 2 kroner timen til Sjømannsforbundets medlemmer.

– For å unngå de svært alvorlige konsekvensene en streik ville hatt for rederienes verdiskaping tok vi tidligere i dag initiativ til nye forhandlinger med Sjømannsforbundet. Det har i løpet av dagen lyktes partene å komme fram til enighet om en avtale, og det blir derfor ikke noe av den varslede streiken i utenriksflåten, sier viseadministrerende direktør Jørgen Vatne i Norges Rederiforbund.

Etter at Riksmeklingsmannen hadde lagd en lønnsregulerings-skisse til mellomoppgjøret for utenriksflåten mellom Norges Rederiforbund og Norsk Sjømannsforbund, stemte 79 prosent av medlemmene mot forslaget i uravstemningen.

Hvis partene ikke hadde kommet til enighet på egen hånd, ville ferjene fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals i Danmark blitt tatt ut i streik på nyåret. (©NTB)