Ny togstans i Asker

Togkaoset i Oslo-området fortsetter. Problemer med signalanlegget førte til at Asker stasjon igjen måtte stenge onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld etter en brann i Asker-tunnelen, og flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen. I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen igjen åpnes for trafikk da strømmen var tilbake, men en drøy time senere oppsto det nye problemer.

– Det har oppstått problemer med signalanlegget, som gjør at vi må stenge inntil videre. Vi setter alle kluter til for å rette feilen, men kan foreløpig ikke si hvor lang tid det vil ta, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag morgen.

Skadene etter brannen, som ble oppdaget en halvtime før midnatt, er så store at det kan ta flere dager å reparere tunnelen.

Alle lokaltog er innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker. Det blir brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde.

Regionstogene til NSB er innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen er innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjører i stedet over Roa.

Det blir kjørt busser mellom Drammen og Oslo S og fra Sandvika til Drammen.

Også Flytogets avganger mellom Oslo og Asker er innstilt. (©NTB)