Protester mot sivile drap i Afghanistan

Hundrevis av afghanske studenter strømmet onsdag ut i gatene for å protestere mot vestlige styrkers drap på sivile i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Jalalabads gater runget slagord som «død over Obama» og «død over de utenlandske styrkene», og også i hovedstaden Kabul var det onsdag tillyst demonstrasjoner.

Bakgrunnen for protestene er drapene på ti sivile, blant dem åtte skolebarn, i Kunar-provinsen lørdag.

Afghanistans president Hamid Karzai har protestert mot angrepet, som verken USA eller den NATO-ledede ISAF-styrken har villet vedkjenne seg.

Karzai sendte tidligere i uka en delegasjon til området for å granske hva som skjedde, og lederen for granskerne slo onsdag fast at opplysningene om at vestlige styrker drepte sivile, er korrekt.

– Det var åtte skolebarn i alderen 12 til 14 år blant ofrene som ble funnet i et hus i Narang-distriktet, sier Asadullah Wafa.

– Vi demonstrerer mot utlendingene som har kommet til landet vårt. De har ikke brakt demokrati til Afghanistan, men dreper våre religiøse ledere og barn, sier studentaktivisten Safiullah Aminzai i Jalalabad.

– Regjeringen må forhindre slike operasjoner. Dersom de ikke gjør det, vil vi gripe til våpen i stedet for penn for å ta opp kampen mot de utenlandske styrkene, heter det i en kunngjøring fra studentene ved universitetet i Nangarhar. (©NTB)