Mer togkaos i Oslo-området

Det går mot togkaos i Oslo-området onsdag morgen etter at Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld. Det kan ta flere dager å sette kjøreledningene i stand etter en brann i Asker-tunnelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen ble oppdaget en drøy halvtime før midnatt, og tunnelen mellom Asker og Hvalstad ble stengt. Strømmen måtte tas og det berørte også Asker stasjon, som ble nødt til å stenge. Nå viser det seg at skadene i tunnelen er så store at det kan ta flere dager å reparere dem.

– Det betyr at passasjerer som skal ta tog på vestsiden av Oslo onsdag morgen må påregne store forsinkelser. Vi skal gjøre vårt beste for å få de som er avhengig av togtransport fram, men det er nok fornuftig at alle som kan bruke andre transportmidler, overveier det, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag morgen.

NSB jobber med å skaffe busser som skal transportere de berørte passasjerene, men det må regnes med store forsinkelser.

– Vi prøver å få åpnet spor 1 og 2 på Asker stasjon slik at vi kan kjøre tog via den gamle Askerbanen, sier Bakken.

Alle lokaltog er innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker. Det vil bli brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde.

Regionstogene til NSB er innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen er innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjører i stedet over Roa.

Det blir kjørt busser mellom Drammen og Oslo S og fra Sandvika til Drammen.

Jernbaneverket kan ikke si når reparasjonene i tunnelen vil være ferdigstilt.

– Etter at brannen ble oppdaget tirsdag kveld, kom brannmannskaper til og hørte eksplosjoner i tunnelen. Selve brannen er slukket, men det er store skader på kjøreledningene mellom Hvalstad og Asker, og skadene berører også signalsystemet, opplyser Kjell Bakken.

(©NTB)