Illustrasjonsfoto (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)
Illustrasjonsfoto (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)

Over 30.000 rammet av strømbrudd i Lofoten

Tirsdag ettermiddag er feilen på den 70 kilometer lange kraftlinja funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lofotkraft melder at strømmen er gått i hele Lofoten og Hadsel kommune, og at det trolig skyldes et fasebrudd på inngående hovedlinje til Lofoten.

Feilen ble oppdaget klokken 08.55, og klokken 10.15 startet feilsøket med helikopter, opplyser kraftselskapet.

– Folk og helikopter er på vei ut. Vi har ikke mer opplysninger enn dette på det nåværende tidspunktet, sa Vera Elvestad Fredriksen i Lofotkraft til tv2nyhetene.no like etter klokken 09.30.

Fant feil på 70 km kraftlinje

Om lag en time etter at feilsøket var startet, ble feilen funnet på den 70 kilometer lange hovedlinja, sier Eirik Storeide i Lofotkraft til tv2nyhetene.no.

– Feilen er lokalisert og funnet. Det var feil på luftlinja mellom Kanstadbotn og Kvitfossen. Det er sterk vind i området, så vi regner med at feilen vil være rettet opp i løpet av dagen, sier Storeide.

Hovedvakt Trond Danielsen håper det vil ta maksimalt tre til fire timer før feilen er rettet opp.

Han oppfordrer de som er rammet av strømbruddet til å ty til vedfyring og gass, dersom de har anledning til det. Han sier det er viktig at de som får strøm, sparer på den.

– Ikke bruk mer strøm enn nødvendig, og slå av mest mulig, sier Danielsen til Nyhetskanalen.

32.000 rammet

Over 32.000 mennesker og mellom 20 til 25.000 husstander er rammet av strømbruddet, som skjedde rett før klokken 09.00 tirsdag morgen.

– Vi kan ikke bruke fyringsved på grunn av allergi, så jeg får sende mannen min ut og starte aggregatet, hvis dette varer, sier Mette Larsen til tv2nyhetene.no.

Lofotkvinnen forteller at det er ti minusgrader utenfor huset, og familien håper derfor at ikke strømbruddet varer altfor lenge.

NRK Nordland opplyser at de lokale sykehusene i Vesterålen og Lofoten har strøm fra eget reservekraftverk, og nå kjører kraftselskapet i gang lokale kraftstasjoner, melder Lofotposten.

Sjekk vær og temperatur der du bor på www.storm.no