Med fulle sirener forlot ambulansen Obamas feriehus Kailoa i full fart. (Foto: LARRY DOWNING/REUTERS)
Med fulle sirener forlot ambulansen Obamas feriehus Kailoa i full fart. (Foto: LARRY DOWNING/REUTERS)

Ambulanseutrykning til Obamas feriehus på Hawaii

Obama forlot golfbanen i all hast etter at et barn ble skadet i presidentens feriehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President Barack Obama avbrøt golfrunden og forlot banen på Luana Hills Country Club i all hast sent mandag kveld norsk tid. Ifølge nettavisen Honolulu Advertiser dro Obama tilbake til feriehuset hvor han og familien tilbringer juleferien etter at et barn som oppholdt seg i familiens hus ble skadet og måtte fraktes til sykehus.

Fulle sirener

Ifølge reportere på stedet forlot en ambulanse stedet med fulle sirener like før Obama kom tilbake til feriehuset med hele kortesjen av biler fra Secret Service på slep.

Obama hadde kort tid før holdt en direktesendt tale på den amerikanske marinens base i Kaneohe Bay på Hawaii om hvordan USAs reagerer på terrorforsøket mot et amerikansk passasjerfly over Detroit 1. juledag. Ifølge Honolulu Advertiser skal det være et barn som er venn av presidentfamilien ha fått mindre skader i huset Obama leier i Kailua på Hawaii.

Personlig anliggende

Reportere som følger presidenten så at ambulansen forlot residensen i full fart. De kunne straks fortelle at det ikke var fare for nasjonens sikkerhet, men at det var et personlig anliggende for presidenten.

Det er ikke kjent hva som skal ha skjedd med det skadde barnet, men ifølge CNN skal det være snakk om lettere skader og at gutten trengte å sy noen sting. The New York Times skal ha identifisert det skadde barnet som sønnen til en venn av Obama, en Dr. Eric Whitaker. Han skulle ifølge avisen spille golf med presidenten da sønnen ble hentet med ambulanse.

En agent fra Secret Service på vei tilbake til bilen da presidenten
  i all hast forlot golfbanen. (Foto: JEWEL SAMAD/AFP)
En agent fra Secret Service på vei tilbake til bilen da presidenten i all hast forlot golfbanen. (Foto: JEWEL SAMAD/AFP)