PS rygge opp (Foto: Scanpix)
PS rygge opp (Foto: Scanpix)

Lønner det seg å rygge opp bakkene?

Smart triks når du står fast? Eller bare en myte?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Trygve Hansen spør:

Hei vi har diskutert mye bil og bilkjøring i jula etter et snøfall som virkelig har laget problemer i boligfeltet her. Jeg bor midt i en bakke og har hatt mange morsomme syn de siste dagene. Det er ikke vanskelig å se hvem som har firehjulstrekk og hvem som ikke har det nå.

Men til saken. Jeg lurer på om det stemmer at det er lurt å rygge opp bakken, kontra å kjøre. Altså om framkommeligheten blir bedre da? Høres rart ut syns jeg...

Benny svarer:

Hei Trygve. Jo, det med rygging stemmer. Biler med forhjulstrekk tar seg bedre fram når du rygger, det har med tyngdepunktet å gjøre.

Nå begynner det å bli mange år siden jeg gjorde det selv, og jeg tør ikke si om det har like stor effekt når bilene har både traction control og ESP, men jeg vil jo tro at det hjelper nå også.

Og ja - det er sannelig mye rar bilkjøring å se nå om dagen! Det virker som mange rett og slett ikke kan kjøre på glatta. Tror NAF og Falck har hatt mer enn nok å gjøre i jula!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: