PS nedsnodd (Foto: Scanpix)
PS nedsnodd (Foto: Scanpix)

Hjelp - jeg får ikke opp døra!

Hva gjør du når bildøra sitter bom fast? Brooms bilekspert vet råd:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Elisabet spør:

Hei på deg Benny. Ser du jobber litt i jula du også så da benytter jeg anledningen til å be om råd. Nå er det nemlig fjerde dagen at jeg ikke klarer å åpne passasjerdøren på Golfen min og jeg aner ikke har jeg skal gjøre. Håndtaket fungerer som det skal og "gir etter" men døren står bom fast. Jeg regner jo med at den bare er frosset fast og jeg har dratt alt jeg tør fra innsiden men ingen ting hjelper. Har du noen gode råd som ikke ødelegger døren?

Benny svarer:

Hei Elisabeth. Det der problemet tror jeg det er mange som sliter med om dagen. Løsningen heter silikonstift, men det er jo litt for sent nå :)

Jeg vil absolutt ikke anbefale å røske altfor hardt i håndtaket. Ryker det, kan det bli kjempedyrt. Det beste er å få bilen inn i en oppvarmet garasje og tine den der. Har du ikke tilgang til noe sånt, er nødløsningen å helle på varmtvann. Da får du opp døra, men aberet er selvfølgelig at det fryser på igjen. Du må tørke så godt du kan og så være raus med silikonstiften (fås kjøpt på bensinstasjoner). Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: