Bilvoldsiktet fengslet i to uker

Mannen som er siktet for å ha kjørt ned en 42 år gammel kvinne i Rygge like før midnatt julaften, ble lørdag varetektsfengslet i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 43 år gamle mannen stakk fra stedet etter påkjørselen, men bilen hans ble funnet på Larkollen natt til første juledag. Politiet lette etter ham helt til han selv meldte seg på politistasjonen i Moss klokken 16.25 fredag.

Mannen er blant annet siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Lørdag, andre juledag, ble han varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, Den siktede var ikke til stede under fengslingsmøtet.

– Han er ikke avhørt. At han ikke var til stede på fengslingsmøtet betyr ikke at han samtykket til fengsling, sier mannens forsvarer advokat Even Rønvik til NTB.

Kvinnen ble påkjørt da hun var på vei hjem fra en fest. Hun ble først innlagt på sykehuset i Fredrikstad, men ble senere overført til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Sykehuset opplyste fredag at hun har alvorlige indre skader, og tilstanden ble betegnet som stabil. Lørdag ble hun tatt av respirator og kvinnen kan nå puste ved egen hjelp.

Kvinnen skal tidligere ha hatt et forhold til mannen som nå er mistenkt for å ha kjørt henne ned.

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse under særlig skjerpende omstendigheter, og for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Siktelsen ble lørdag utvidet til også å omfatte promillekjøring. (©NTB)