En etterlatt bil i grøfta på Dronning Blancas vei på Bygdøy. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
En etterlatt bil i grøfta på Dronning Blancas vei på Bygdøy. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

650 bilister rammet av snøkaos

En halv meter snø på Sør- og Østlandet har skapt store problemer for trafikken andre juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er snøkaos på Sør- og Østlandet. Flere hundre bilister har de siste timene bedt om assistanse fra Falck i Østlandsområdet.

– La bilen stå

Veivesenet oppfordrer nå bilister i Oslo-området til å la bilen stå dersom det er mulig, selv om de også forteller at føret vil bedre seg utover dagen.

Liten trafikk gjør at det ikke har vært noen alvorlige hendelser så langt.

– Det er en heldig dag å ha såpass dårlig vær på Sør- og Østlandet siden det er andre juledag og de fleste holder seg hjemme, forteller informasjonsansvarlig hos Falck Redning, Irene Røsholt til TV 2 Nyhetskanalen.

Sjekk vær og føreforhold på Storm.no! Detaljert og alltid oppdatert!

Likevel har redningsmannskapene vært i full aktivitet siden midnatt.

– Det har vært relativt hektisk. Vi har så langt bistått ca. 650 bilister, i all hovedsak på Sør- og Østlandet. Det vil vi si er relativt mye med liten trafikk.

I forhold til en vanlig dag med mye snøfall tror Falck at de ville måttet bistå nesten dobbelt så mange bilister. Likevel er det mye.

Se innslag fra TV 2 Nyhetene her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

371214

– Viss vi sammenligner med i fjor hadde vi på samme tidspunkt 125 assistanser, så det forteller jo litt om hvor stor påvirkning været har på bilister, kjøretøy og trafikkmønster, forteller Røsholt.

Rundt 85 % av assistansene er biler som har kjørt seg fast i snøen. I tillegg dreier det seg om litt småkollisjoner og utforkjøringer.

Sjekk hvilke veier som er stengt her!(ekstern lenke)

Brøyter døgnet rundt

Brøytemannskap jobber på spreng for å få klargjort de store innfartsårene inn mot Oslo og de fleste har nå fine kjøreforhold, men det er verre med småveiene.

En brøytebilsjåfør ved Ryenkrysset utenfor Oslo som Nyhetskanalen har snakket med forteller at han har vært på jobb siden kl. 04 i natt.

– Vi har holdt på i hele natt og det har vært helt kaos. Over en halv meter snø flere steder og veldig vanskelig å kjøre.

Han ser for seg å holde på i ti til tolv timer til.

– Det er mest problemer på småveiene så jeg vil anbefale bilister å la bilen stå til det blir brøytet litt mer utover dagen.