Snøkaos skaper problemer på Østlandet

Store snømengder skaper vanskelige kjøreforhold for bilistene på Østlandet lørdag, men det er ikke meldt om alvorlige ulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det virker som om folk skjønner at nå er det så ille at det bare er å holde seg innendørs, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

NTB har tatt en telefonrunde til politikamrene i og rundt Oslo, og alle kan melde om vanskelige kjøreforhold, noen småulykker, men ingen alvorlige personskader. Men biler som hadde sklidd inn i brøytekantene og kjørt seg fast i snøen var et vanlig syn i østlandsområdet lørdag formiddag.

Nedbørsområdet beveger seg sakte nordover og det vil slutte å snø i Oslo midt på dagen lørdag.

– Rundt Mjøsa kommer det nok til å slutte å snø først i kveld, mens det lenger nord blir snøvær ut dagen, sier vakthavende meteorolog Bjart Eriksen til NTB.

Og mer snø er på vei.

– Det kommer et nytt nedbørsområde inn over Østlandet natt til søndag, men det er ikke snakk om de samme snømengdene som vi har hatt de siste 14-15 timene, sier Eriksen.

På Moss Lufthavn Rygge skapte også snøen problemer. Lørdagens første avgang, flyet til Malaga, skulle ha lettet klokken 8.00, men har fått ny tid klokken 13.00.

I togtrafikken var det også noen forsinkelser lørdag på grunn av at snøfallet har skapt problemer med flere sporvekslere i Oslo-området.

– Det er selvfølgelig veldig trist, men det er rett og slett ikke mulig å få bort all snøen som har kommet og fortsatt kommer. Beslutningen om å avlyse ble tatt lørdag morgen, sier salg- og markedsdirektør Haakon Smerud i Norsk Rikstoto til rikstoto.no.

Det skulle vært kjørt V65-omgang på Bjerke.

Trøsten for alle som kaver med snøen får være at til uka blir det klart og oppholdsvær. Men da blir det til gjengjeld kaldere. Meteorologene melder om temperaturer helt ned i under 20 grader i Oslo-området. (©NTB)