Oddwin og Vilde Solvoll (Foto: TV 2)
Oddwin og Vilde Solvoll (Foto: TV 2)

Familie fant påkjørt kvinne på julaften

Midt under julefeiringen hørte familien Solvoll at nabokvinnen ble påkjørt. Ekskjæresten hennes er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne ble i natt funnet hardt skadd etter en påkjørsel på en gårdsplass på Larkollen i Rygge kommune. Bare flaks gjorde at naboene fant henne.

– Jeg hørte noen som ynket seg under treet og så gikk jeg bort og da så jeg et ansikt, sier Oddwin Solvoll. Han og familien var midt i julefeiringen da de hørte en varebil som spant på gårdsplassen utenfor.

– Ekkelt

– Den spant og spant så jeg gikk ut for å se hva som var galt, da kjørte den fort av gårde, forteller Solvoll. På vei inn igjen i huset hørte han plutselig en lyd.

– Det lå en dame under treet og hun var skadet så jeg løp inn for å ringe etter ambulanse, sier Solvoll. Datteren Vilde kom til for å hjelpe.

– Det var veldig ekkelt å se at hun hadde det så vondt. Hun sa hun hadde vondt i brystet og at hun hadde blitt påkjørt, sier Vilde Solvoll.

– Rygget på av eksen

Varebilen som forsvant fra åstedet skal ha rygget på kvinnen, mener politiet.

– Det har vært en fest i huset der. Ved avslutning på festen har en kvinne blitt rygget på av en bil, sier etterforskningsleder Per Opstad ved Vansjø lensmannskontor til TV 2.

– Mener dere at føreren har kjørt henne ned med vilje?

– Ja, det er mye som tyder på det, selv om det gjenstår en del etterforskning for å få klarhet i hva som har skjedd her, sier Opstad.

Mannen som er mistenkt i saken meldte seg i ettermiddag. Han ble pågrepet og siktet for å ha forlatt noen i hjelpeløs tilstand. Politiet vil vurdere varetektsfengsling av mannen, som skal avhøres utover kvelden.

Får bistand fra Kripos

Kripos var fredag kveld på åstedet og gjorde tekniske undersøkelser. Den 42 år gamle kvinnen ligger med alvorlige skader skader i bryst og buk på Ullevål universitetssykehus. Men tilstanden er stabil.

Tilbake i Larkollen er familien Solvoll preget av nattens hendelser.

– Jeg tenker på at hvis jeg ikke hadde hørt stønningen hennes, da hadde hun blitt liggende der. Her ute midt på natten kommer det jo ingen forbi så da er det ikke godt å vite hva som hadde skjedd , forteller Solvoll til TV 2.