Irske biskoper går av etter sexavsløringer

Ytterligere to irske biskoper går av etter avsløringene om at den katolske kirke i flere tiår dysset ned at kirkens egne begikk seksuelle overgrep mot barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er vårt håp at vi med dette kan bidra til å bringe Jesu' fred og forsoning til ofrene for seksuelle overgrep mot barn. Nok en gang vil vi beklage overfor dem, heter det i en kunngjøring fra de to biskopene Eamonn Walsh og Raymond Field.

De to orienterte på julaften erkebiskopen av Dublin, Diarmuid Martin om sin beslutning om å søke pave Benedict XVI om avskjed.

- Våre tanker og bønner går til dem som så modig har snakket ut og til dem som fortsatt lider i stillhet, heter det videre i biskopenes kunngjøring.

Fire irske biskoper har til nå gått av som følge av en sterkt kritisk rapport som ble lagt fram i november, der det slås fast at den katolske kirkes ledelse i Irland i tre tiår dysset ned og unnlot å anmelde prester og andre innen kirken som begikk seksuelle overgrep mot barn.

De irske katolikkenes øverste leder, kardinal Sean Brady, benyttet sin preken på julaften til å be ofrene og deres pårørende om unnskyldning. (©NTB)