DÅRLIGE GAVER: De to brødrene fra Gällivare i Sverige var misfornøyde med jobben nissen hadde gjort i år. (Illustrasjonsbilde) (Foto: COLOURBOX)
DÅRLIGE GAVER: De to brødrene fra Gällivare i Sverige var misfornøyde med jobben nissen hadde gjort i år. (Illustrasjonsbilde) (Foto: COLOURBOX)

Var misfornøyde med gavene – rømte hjemmefra

To svenske gutter var skuffet over hva nissen hadde i sekken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to svenske brødrene på åtte og tolv år fra Gällivare i Sverige var så misfornøyde med gavene at de rømte hjemmefra på julaften, skriver den svenske avisa expressen.se.

En stor redningsaksjon ble satt i gang før de to ble funnet av en drosjesjåfør et par timer senere.

– De var alene ute i 25 minusgrader, sa Peder Nilsson fra Gällivare Taxi.

Leteaksjon i vinterkulden

Det var rundt klokken halv åtte på julaften de to smøg seg ut i vinterkulden. Foreldrene ringte til venner og kjente for å spørre om de hadde sett guttene. Til slutt ringte de politiet og leteaksjonen ble satt i gang.

– Vi måtte tilkalle ekstra personell for å lete etter guttene, sier Petra Freudenthal fra politiet i Nordbotten.

Funnet flere kilometer unna

Like etter klokken halv ti ble de to guttene funnet i nærheten av en kiosk i sentrum av Gällivare flere kilometer fra hjemmet.

– De fortalte politipatruljen at de hadde blitt skuffet over gavene de hadde fått. Vi vet ikke hvilke gaver de hadde fått, men det var åpenbart ikke det de ønsket seg. Nissen får tenke seg nøyere om neste gang, sier Freudenthal.