Tysk kirkeleder vil hente soldatene hjem fra Afghanistan

Lederen for protestantene i Tyskland mener at landet bør hente hjem sine soldater fra Afghanistan og sier at krigføringen i landet ikke kan forsvares.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Margot Kässmann leder Evangelischen Kirche in Deutschland (EKD), en sammenslutning av 22 lutherske og reformerte/kalvinistiske kirkesamfunn med til sammen 25 millioner medlemmer i Tyskland

- Det eksisterer ikke noe slikt som en rettferdig krig. Krigen i Afghanistan kan ikke legitimeres ut fra et kristent ståsted, sier Kässmann i sitt julebudskap.

Tyskland har for tiden 4.400 soldater i Afghanistan, men disse bør snarest hentes hjem, mener den tyske kirkelederen, som også er luthersk biskop i Hanover.

- Det man nå må spørre om, er hvordan vi skal få til en ryddig tilbaketrekning og komme fram til en sivil løsning, sier Kässmann.

Bare USA og Storbritannia har flere soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken enn Tyskland. Motstanden mot krigsdeltakelsen er imidlertid stor i Tyskland, og et flertall av befolkningen ønsker ifølge meningsmålinger å hente soldatene hjem i løpet av få år. (©NTB)