206 evakuert etter branner i boligblokker i Oslo

Tre personer ble skadd og til sammen 206 personer måtte evakueres etter at det begynte å brenne i to ulike boligblokker på Sagene og på Furuset i Oslo julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen på Sagene startet i en leilighet i 9. etasje i Drøbakgata 1 like etter klokken 18. Store redningsmannskaper rykket ut til brannstedet, og alle de 75 personene som var hjemme i leilighetene sine i den aktuelle oppgangen, ble evakuert. En knapp time senere hadde brannmannskaper slukket brannen.

– De evakuerte kunne returnere til leilighetene sine ved 19.30-tiden, sier operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men en av beboerne i den brannutsatte leiligheten har fortalt til politiet at det var et tørkestativ som begynte å brenne.

131 beboere ble evakuert. Også denne brannen ble slukket etter relativt kort tid, og like før klokken 22 torsdag kveld hadde samtlige fått lov til å gå tilbake til leilighetene sine og fortsette julefeiringen.

Ingen personer eller leiligheter ble skadd i brannen på Furuset. Årsaken til at bilen begynte å brenne, er foreløpig ukjent. (©NTB)