TROR PÅ SCHUMACHER: Bernie Ecclestone tror Michael Schumacher kan ta sin åttende VM tittel i comebacket. (Foto: GERO BRELOER/EPA)
TROR PÅ SCHUMACHER: Bernie Ecclestone tror Michael Schumacher kan ta sin åttende VM tittel i comebacket. (Foto: GERO BRELOER/EPA)

Ecclestone spår Schumacher som verdensmester

Tror på en fantastisk sesong med Formel 1-kongen tilbake.

Da Felipe Massa skadet seg i sommer ble Michael Schumacher bedt av Ferrari om å gjøre comeback, men den syvdobbelte verdensmesteren avviste tilbudet.

Nå har hans gamle partner fra Ferrari og Benetton, Ross Brawn, fått sirkushesten tilbake i manesjen og direktøren fryder seg.

- Det er fantastisk for Formel 1 at han gjør comeback, sier Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone ifølge The Telegraph.

Spår spenning
Etter to sesonger uten VM-tittel ga tyskeren seg i 2006, men akkurat som for Lance Armstrong ble lukta av sagmugg (eventuelt bensin og svidd gummi) for sterk etter tre år som pensjonist.

- Samtidig er det bra for Michael, mener Ecclestone.

- Når førere har satset i mange år så mister de av og til fokus og motivasjon. Muligens var det en av årsakene for at han la opp i 2006. Nå har han samlet kreftene og motivasjonen er 100 prosent, så det vil gi oss mange spennende løp i 2010.

Schumacher skal kjøre for videreføring av årets braksukséss, Brawn-Mercedes, som kutter første del av teamnavnet.

Rotterace
Begge Brawns førere i år, Jenson Button, som ble verdensmester, og Rubens Barrichello har forlatt teamet.

Briten skal kjøre for McLaren, mens brasilianske Barrichello setter seg bak rattet hos Williams neste år.

Med årets nest beste fører, Sebastian Vettel, i Red Bull Racing sammen med årets 4. plass, Mark Webber, og fjorårsvinner Lewis Hamilton sammen med Button i McLaren, spår Ecclestone et fantastisk Formel 1-år.

- Alt peker mot en utrolig sesong. Fansen kommer til å elske det, sier den styrtrike 79-åringen.

Setter pengene på Schumacher
Selv om det er tre år siden Schumacher sist kjørte i Formel 1-sirkuset og fem år siden forrige VM-tittel, har Ecclestone sin klare favoritt.

- Glem det å vinne løp. Jeg har ham på kupongen som verdensmester, sier Ecclestone.