Richard Heene og kona satte i gang en stor redningsaksjon da de lurte alle til å tro at sønnen var fanget i en løpsk ballong.  (Foto: SCANPIX)
Richard Heene og kona satte i gang en stor redningsaksjon da de lurte alle til å tro at sønnen var fanget i en løpsk ballong. (Foto: SCANPIX)

Ballongguttens far må i fengsel

Richard Heene er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel med fire års prøvetid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet brukte sin egen sønn for å lure hele verden til å tro at seksåringen var fanget i en løpsk luftballong. Et enormt apparat ble satt i gang for å redde gutten, som viste seg å sitte trygt hjemme hos foreldrene i Fort Collins, Colorado.

Må i fengsel

Nå har dommen falt. Guttens far, Richard Heene, får fire års betinget fengsel for aksjonen han satte i gang. Dommeren insisterte imidlertid at en del av dommen skal være ubetinget. Dermed må ballongguttens far belage seg på å sone 90 dager i fengsel.

LES OGSÅ: Vil forby ballongguttens foreldre å tjene penger

Stor bot

I tillegg må Henne og kona Mayumi betale om lag 248.000 kroner for å dekke kostnader med den omfattende leteaksjonen som ble satt i gang. Ifølge myndighetene skal familien Heene ha bestemt seg for å utføre stuntet for å sikre seg sitt eget realityprogram.

heene familien (Foto: Scanpix)
heene familien (Foto: Scanpix)