Omkom etter avsluttet klatring

Politiet har i dag fastslått at dødsulykken i Snillfjord i Sør-Trøndelag tirsdag ettermiddag ikke skjedde under klatring, slik det tidligere ble antatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var den 30 år gamle Geir Olav Garli fra Gjølme i Orkdal kommune som mistet livet i ulykken.

Lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor sier til TV 2-nyhetene at Garli sammen med en klatrekompis hadde avsluttet klatreturen i fossen i fjellet Melvasslia.

snillfjordny
snillfjordny

Skled og mistet fotfestet

-De hadde nådd toppen, og etter en pause startet de nedturen. De tok en annen rute for å komme ned enn den de hadde tatt opp. Det var mens de gikk i terrenget at den 30-åringen plutselig mistet fotfestet, skled utfor en skrent og ble borte, forteller lensmannen.

Rindal bekrefter at den omkomne falt om lag 100 meter ned fjellsiden.

Han understreker at det dermed ikke er snakk om verken feil på klatreutstyr eller personlig feil under klatringen som forårsaket ulykken.

-De to var begge erfarne klatrere, og politiet betrakter hendelsen som et tragisk uhell.

Etterforskningen avsluttet

På bakgrunn av det som er kommet fram under avhør i dag ser politiet ingen grunn til å etterforske saken videre. Det er heller ikke aktuelt å begjære obduksjon av den omkomne.

Klatrekompisen som var vitne til ulykken har tatt det som hendte svært tungt. Han var også opprinnelig fra Orkdal, men er nå bosatt på Elverum.