Stadig flere voksne skriver til nissen

Julenissen er ikke til bare for barnas skyld, mener tyskerne. Stadig flere voksne skriver til nissen med ønsker om julegaver, forteller talsmenn for postverket i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flittige hjelpearbeidere har i førjulstiden i år besvart rundt 65.000 brev til nissen som er kommet til postkontoret i Himmelstadt («Himmelbyen») i den sørtyske regionen Unterfranken. De forteller at langt fra alle avsenderne er barn.

- Jeg syns det er nokså håpløst at mange ser ut til å tro at vi er et slags postordreselskap. Vi er her for å svare på brevene fra barna, og skal ikke ta oss av de voksnes post, sukker julepostmester Rosemarie Schotte.

Wolfgang Dipper ved julenissekontoret i Himmelspforten («Himmelporten») i Stade i delstaten Niedersachsen bekrefter at mer og mer av posten kommer fra voksne.

- Enslige over 40 år skriver stadig oftere til nissen, sier han.

Men ifølge Dipper ønsker brevskriverne ofte bare å ha noen å dele tankene sine med i det som kan være en ensom tid før jul. Og så langt tid og krefter strekker til, forsøker han og hans medarbeidere å sende noen hyggelige ord tilbake. (©NTB)