Døde i klatreulykke i Snillfjord

En 30 år gammel mann døde trolig momentant da han falt ned en fjellskrent i Snillfjord i Sør-Trøndelag tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 15.15-tiden fikk Hovedredningssentralen melding om at en klatrer hadde falt ned en fjellskrent ved fossen Midgarden, mellom Krokstadøra og Åstfjorden i Snillfjord kommune.

– To klatrere hadde klatret til topps i den islagte fossen og hadde snudd for å klatre ned igjen da en av dem, en mann født i 1979, falt ned, sier operasjonsleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den omkomne 30-åringen var fra Gjølme i Sør-Trøndelag.

– Klatrekameraten meldte om store skader og at mannen var livløs. Han ble bekreftet død klokken 16.34, men døde trolig momentant i fallet, sier Jacobsen.

Politiet anslår fallet på rundt 100 meter fra toppen av Brattjuvet, hvor fossen Midgarden renner. Området rundt Melvasslia er ifølge Adressa.no et kjent mål for isklatrere.

Årsaken til ulykken er foreløpig uklar for politiet.

– Vi vet ikke hva slags sikkerhetsutstyr klatrerne har hatt eller i hvilken stand dette var. Vi iverksetter nå en etterforskning for å finne ut hvordan denne ulykken kan ha skjedd, sier Bård Jacobsen til NTB.