Homo aktivistene Ruben Duran og Saul Aparicio feirer lovvedtaket om tillatelse av homofilt ekteskap i Mecixo By. (Foto: Alexandre Meneghini/AP)
Homo aktivistene Ruben Duran og Saul Aparicio feirer lovvedtaket om tillatelse av homofilt ekteskap i Mecixo By. (Foto: Alexandre Meneghini/AP)

Tillater homobryllup i Mexico

Som første land i Latin-Amerika tillater Mexico ekteskap mellom homofile. Så langt gjelder det bare i Mexico by.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at de lovgivende myndighetene i Mexico by tillater, som den første byen i Latin-Amerika, ekteskap mellom to personer av samme kjønn.

Dette vil også medføre at homofile ektepar får flere rettigheter og kan adoptere barn, melder nyhetsbyrået AP.

Stadig mer akseptert

Ordfører Marcelo Ebrard fra Democratic Revolution Party skal nå signere loven. Den venstrevridde ledelsen i Mecixos hovedstad har gjort flere lovvedtak som har blitt dårlig mottatt blant flere i det strengt katolske landet. Et av disse var legalisering av abort innen de tolv første ukene av svangerskapet.

President Felipe Calderons konservative parti, Nation Action Party, har sagt at de vil prøve den nye homoekteskaploven for retten. Likevel blir homofile stadig mer akseptert i det romersk-katolske landet. Flere og flere homofile går hånd i hånd på gaten i Mexico, og homoparader trekker tusenvis av deltakere.

– En bitter jul

Lovendringen i Mexico By faller ikke i god jord hos de mange konservative katolske kreftene i landet.

– De har gitt meksikanerne en bitter jul, uttalte Armando Martinez ved et college for katolske advokater.

Bare sju land i verden tillater ekteskap mellom homofile par. I tillegg til Norge har Canada, Spania, Sør-Afrika, Sverige, Nederland og Belgium tillatt ekteskap. I USA har statene Iowa, Massachusetts, Vermont, Connecticut og New Hampshire gjort det samme.