FORSINKET: Flere fly blant, annet til Brussel, ble tirsdag morgen forsinket i om lag en time.
FORSINKET: Flere fly blant, annet til Brussel, ble tirsdag morgen forsinket i om lag en time.

Værkaos i Europa fører til flyforsinkelser

Flere fly til europeiske storbyer er forsinket tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er dårlig vær flere steder i Europa, og det har ført til at flere av morgenflyene har blitt holdt igjen her, sier informasjonssjef ved Oslo lufthavn, Jo Kobro til tv2nyhetene.no

Flere innstilte fly

Det er spesielt på avganger til Brussel, Amsterdam, Paris og Wien som har blitt forsinket tirsdag morgen på grunn av dårlig vær.

– Hovedbildet på de destinasjonene er at det er ca. en times forsinkelser, sier Kobro.

Et fly med avgang fra Gardermoen til Stockholm 08.50 ble for eksempel utsatt til 09.21. To fly til Wien med avgang klokken sju ble først utsatt i flere timer, før de ble innstilt.

Se hele listen over avganger/forsinkelser fra Oslo her(ekstern lenke).

– Bedre vær tirsdag ettermiddag

– Det har vært veldig kaldt og en del lavtrykk, så det har nok kommet en del mer snø enn det som er vanlig i disse områdene, sier Storm-meteorolog Frode Håvik Korneliussen til tv2nyhetene.no.

I løpet av dagen ser det imidlertid ut til å bli bedre vær.

– Nå har vi et nedbørsområde som dekker over hele kontinentet, og som etter hvert trekker nordøstover mot Tyskland og Polen. I de neste timene vil det fortsatt være en del snø, men allerede utover dagen og i morgen ser det ut til å bli bedre.

Få eller ingen forsinkelser innenlands

Mandag førte strømbrudd i en kontroll-sentral i Stavanger til at store deler av flytrafikken i Sør-Norge ble lammet. Både flyplassen på Flesland og på Sola var uten strøm.

Tirsdag går det meste av trafikken som normalt igjen, bortsett fra et fly mellom Stavanger og Oslo som er kansellert.

– For øyeblikket ser det ut til bare å være utenriks hvor det er problemer, det er i hvert fall det som er den dominerende forsinkelsen. De øvrige stedene er det ti-15 minutter forsinkelse, men det er innenfor det som begrenses for punktlig, forteller Jo Kobro til tv2nyhetene.no.

Se hele listen over flyforsinkelser (Avinor) (ekstern side)