Til Irak for å avslutte Belur-etterforskning

Norsk politi skal på nyåret reise til Irak for å avhøre slektninger til den savnede firebarnsmoren Belur Sardar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har imidlertid liten tro på at avhørene vil gi noen svar om hvor det er blitt av kvinnen.

– Det er fem til ti avhør vi må gjennomføre. En ren juridisk sikring av tidligere forklaringer i tilfelle rettssak eller ved en eventuell gjenopptakelse om saken skulle bli henlagt, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til Drammens Tidende.

Den da 27 år gamle firebarnsmoren Belur Sardar ble meldt savnet av sin ektemann i mai 2007. Fem måneder senere ble mannen siktet for forsettlig drap, til tross for at kona aldri ble funnet. Ektemannen ble løslatt fra varetekt i april 2008. Han har forklart at kona forlot familiens hjem i Mjøndalen på morgenen 30. april 2007. Politiet mener firebarnsmoren sist ble sett i live 5. februar 2007, og tror at hun forsvant dagen etter.

Selv om politiet har sin teori om saken har de så langt ikke klart å bevise at kvinnen er drept, eller at det er ektemannen som har gjort det.

Nå håper politiet at etterforskningen kan være ferdig rett ut på nyåret.

– Det kommer an på når vi kan får reist inn i Irak. Det er ikke bare å sette seg på flyet. Jeg håper vi er i mål når disse avhørene er utført. Så blir det opp til juristene å vurdere om det skal reises tiltale eller om saken skal henlegges, sier Sorte, som innrømmer at de ikke har fått noen noe opplysninger eller tips i saken det siste året. (©NTB)