Pontus Segerström  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Pontus Segerström (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Segerström forlater Stabæk

Den svenske midtstopperen er nestemann ut stadionporten på Telenor Arena.

Stabæks svenske midtstopper Pontus Segerström (28) vender hjem til Sverige etter tre sesonger i Bærum.

Segerström skal neste sesong spille for Stockholmsklubben IF Brommapojkarna som endte på tolvteplass i Allsvenskan forrige sesong.

Segerström hadde ett år igjen av kontrakten med Stabæk og skal ikke ha vært en dyr mann for svenskene.

Sportslig leder i Stabæk, Tom Schelvan, sier til Nettavisen at klubben likevel er fornøyd med overgangssummen de får av Brommapojkarna.

Vil nærmere familien
Segerström har nylig blitt pappa og han forteller at det er en viktig årsak til at han og kjæresten nå ønsker å bosette seg nærmere familien.

Pontus og kjæresten Emma har blitt foreldre, og den nye familiesituasjonen gjør at de har lyst til å flytte nærmere resten av familien i Sverige.

- Det blir tøft å forlate Stabæk, men på grunn av familiesituasjonen så føler vi at vi må reise hjem. Jeg skulle gjerne ha fortsatt i Stabæk, men det hadde ikke holdt å pendle frem og tilbake til Stockholm i et helt år. Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg tror vi har kommet frem til en god løsning for oss, sier Segerström i en pressemelding.

Sølv, gull og bronse
Segerström har vært en viktig spiller for de blå og har vært med på å vinne sølv (2007), gull (2008) og bronse (2009) med klubben. Han sier at han sitter igjen med mange gode minner når han nå forlater klubben.

- Årene her har vært en stor opptur, både for meg og for klubben. Det har vært 3 fantastiske år, når vi ser bort i fra korsbåndskaden jeg fikk i fjor og som satte meg ut av spill i 10 måneder. Så det har vært litt nedtur også. Men nå er jeg på gang igjen.

- I gullåret var jeg med halve sesongen, så for meg personlig var egentlig sølvsesongen i 2007 den morsomste. Det å ta gull var selvfølgelig fantastisk det også, men det var trist å ikke få spille de siste kampene etter å ha skadet korsbåndet, fortsetter han.

Pontu Segerström blir den tredje etablerte spilleren som forlater Tippeligaens bronsevinner. Fra før har Fredrik Berglund og Daigo Kobayashi dratt videre etter at deres låneavtaler løp ut.

Inn har islendingen Veigar Pall Gunnarsson kommet.