Fjernsynskjøkkenets mor, Ingrid Espelid Hovig ga peptalk til Hellstrøm før han går i gang med etableringen av ny restaurant.  (Foto: TV 2 )
Fjernsynskjøkkenets mor, Ingrid Espelid Hovig ga peptalk til Hellstrøm før han går i gang med etableringen av ny restaurant. (Foto: TV 2 )

Siste dag på stjernekjøkkenet

Østers og sprudlevann for siste gang for Hellstrøm på Bagatelle i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges mest eksklusive restaurant Bagatelle stenger mandag kveld døra – på ubestemt tid.

Folkelig restaurant

Prisnivået på Bagatelle, med to stjerner i Michelinguiden, har vært forbeholdt matglade med tykke lommebøker. Hellstrøm vil nå bruke de neste ukene til å meisle ut et restaurantkonsept.

– Det er nesten et folkekrav at vi nå lager en restaurant som alle kan gå på, sier Hellstrøm.

Det er en langvarig konflikt med eieren, investoren Christian Sveaas, som gjør at Bagatelle stenger døra.

– Sveaas har alltid sagt at «tre stjerner skal vi ha», men han har ikke vært villig til å betale prisen. Han har stukket kjepper i hjulene for meg, har Hellstrøm tidligere uttalt til Dagens Næringsliv.

Sveaas er ikke blid etter masseoppsigelsen, og kaller det et mytteri.

LES OGSÅ: Hellstrøm er lettet etter Bagatelle-brudd

Trist, men glad

– Det er vemodig og trist, men like mye en glede å sette en sluttstrek. For dette er også begynnelsen på noe helt nytt. Det eneste jeg kan er å lage bra mat, sier Hellstrøm.

Flere av Norges beste kokker har fartstid fra Bagatelle. Mandag troppet de opp til vin, østers og felles fotografering på fortauet utenfor restauranten. Tilstede var også fjernsynskjøkkenets mor, Ingrid Espelid Hovig. Hun gjestet Bagatelle første gang i 1983.

Ny fremtid

– Du er Norges aller beste kjøkkensjef. Kanskje er det på tide å velge en ny vei for du har fremtiden foran deg, sa Hovig til 61 år gamle Hellstrøm.

Det eneste som ikke gikk etter planene mandag var demontering av Hellstrøms navneskilt på restaurantveggen. Håndverkeren klarte ikke å få ut skruene som festet messingskiltet til veggen.

Kanskje sjebnens ironi. Hellstrøm, som har jobbet på Bagatelle i 27 år og drevet frem Norges eneste restaurant med to stjerner i Guide Michelin, vil for alltid være knyttet til Bagatelle.

Christin Sveaas har i dag ikke svart på TV 2 Nyhetens henvendelse. Det er derfor uklart hva som skjer med Bagatelle på nyåret.