Politiet i Tromsø har pågrepet og siktet en person etter at tre personer ble funnet drept i en leilighet i Tromsdalen.  (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)
Politiet i Tromsø har pågrepet og siktet en person etter at tre personer ble funnet drept i en leilighet i Tromsdalen. (Foto: Bertinussen, Rune S./SCANPIX)

21 års forvaring for trippeldrapet i Tromsø

En 39 år gammel mann er i Hålogaland lagmannsrett dømt for trippeldrapet 22. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

39-åringen ble mandag dømt til 21 års forvaring. Dermed opprettholder lagmannsretten dommen fra tingretten.

Han er dømt for å ha tatt drept ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole Roger Olsen (44), og hans mor Ragna Elida Christensen (61) i deres hjem i Tromsø i 22. mars.

Ikke strafferabatt

Retten fant ingen grunn til å innrømme 39-åringen noen form for strafferabatt for å ha erkjent drapene. I den enstemmige dommen slutter lagmannsretten seg til Nord-Troms tingretts vurderinger av at 39-åringen «framstår som en risiko for samfunnet i svært lang tid».

39-åringens forsvarer, John Christian Elden, vant heller ikke fram med påstanden om at lovanvendelsen er feil i saken. Elden mener basis for dommen i tingretten er i strid med menneskerettighetene, og tolkningen av psykose forårsaken av selvforskyldt rus.

Psykotisk

Den drapsdømte erkjenner fakta, men hevder han var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Han anket lovanvendelsen og tidsrammen på forvaringstiden. 39-åringen hevder han ikke fått medisinsk hjelp.

– Jeg har bedt om å få snakke med psykologer eller en psykiater, men får ingen hjelp til å finne ut av det som foregår oppe i hodet mitt. Jeg er skyldig. Sperr meg inne, men jeg trenger hjelp, sa han i retten fredag.

(©NTB/tv2.nyhetene.no)